Notícies

Tornar a portada

Fun Track Garrotxa, una empresa de serveis esportius i de lleure de l’Escola Pia d’Olot

“Una part molt important del procés d’aprenentatge és l’aplicació pràctica de tots els coneixements que els alumnes van adquirint”, afirma Miquel Àngel Zarza, director de l’Escola Pia d’Olot. Amb la creació de Fun Track Garrotxa, una empresa de serveis esportius i de lleure portada pels propis alumnes, fan realitat la unió entre teoria i pràctica, acostant encara més l’alumne a l’àmbit laboral.

Fun Track Garrotxa és un empresa creada per donar una oferta de rutes a peu, en bicicleta o a cavall per la comarca de la Garrotxa des d’una vessant educativa i professional al mateix temps. El procés de creació el van iniciar els propis alumnes, des de la selecció del nom comercial, fins al disseny de l’estructura i organització de l’empresa. L’Escola Pia de Catalunya ofereix el marc legal, amb la constitució de Taleia, que dóna cobertura al projecte i que engloba altres iniciatives com el restaurant pedagògic Atelier d’Igualada.

La direcció de l’empresa està sota la responsabilitat d’una persona que fa les funcions de gerent. La resta, és a dir tots els treballadors, són els alumnes matriculats al cicle formatiu de Conducció d’activitats físico-esportives pel medi natural. Tot i això, la responsabilitat de la conducció dels grups sempre està garantida per un professional amb la titulació corresponent. Quan tenen feta una reserva per fer un itinerari per la Garrotxa, els alumnes confeccionen la ruta i el professor la valida. El dia que toca fer la ruta, els alumnes fan el guiatge amb la presència del professional.

“Des que vam iniciar aquest projecte, els alumnes participen més activament en totes les activitats”, afirma Zarza. “La possibilitat de programar una ruta que finalment un grup de persones la portarà a terme de veritat, posa un nivell d’exigència i de responsabilitat als alumnes que millora molt considerablement les seves competències professionals.” A més, comenta, “l’expectativa de les demandes comercials que Fun Track ofereix millora molt i molt la rutina de l’organització dels crèdits i abaixa considerablement els problemes de comportament dels alumnes”.

L’empresa, que porta pocs mesos de funcionament, té bones expectatives de futur: “les activitats fetes fins ara han funcionat molt bé i ja tenim una sèrie de sortides programades fins a finals de curs”.

Si voleu saber més sobre aquest nou projecte educatiu i professional, podeu veure el reportatge que van publicar a Olot Tv:

http://www.olot.tv/noticies/els-graus-de-formacio-professional-de-lescola-pia-creen-fun-track-garrotxa-una-empresa-de-rutes-turistiques-per-la-comarca/