Què en pensem?

Tornar a portada

La mediateca ideal

Engracia Caro, Escola Pia Igualada
Genoveva Pascual, Escola Pia Olot
Jordi Pares, Escola Pia Balmes

Crec que quan parlem de mediateca, estem parlant d’un canvi important en la manera de concebre el que és una biblioteca escolar. No és només un canvi de nom per incorporar les noves tecnologies i adaptar-nos als temps actuals. Al darrere hi ha un projecte, una manera de fer, que des de fa ja molts anys, tiren endavant molts professionals que lluiten per donar a les biblioteques escolars un pes específic en els centres escolars… Text completEngracia Caro, Escola Pia Igualada.


La meva mediateca somniada hauria de ser gran, espaiosa i lluminosa, un espai que convidi a quedar-s’hi sigui quina sigui la tasca que s’hi hagi de fer. Amb un espai ample i tou per deixar anar la imaginació dels petits de l’escola, un altre per treballar en grup, un altre que propiciï el treball solitari i de concentració, un espai TIC i un espai de lectura lúdica... Text completGenoveva Pascual, Escola Pia d’Olot.

“Tinc tres anys i és el meu primer any a l’escola. He conegut molts nens i nenes nous i ens ho passem molt bé jugant. Però hi ha un lloc on m’agrada molt anar, un lloc que està ple de contes. Anem tota la classe junts i ens asseuen a terra, en una catifa de colors, i ens expliquen unes històries fantàstiques i divertidíssimes. Li diuen biblioteca!… Text completJordi Pares, Escola Pia Balmes.