Editorial

Editorial

Neix Papers 4.0, el butlletí digital del Secretariat de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya. Com a institució, estem convençuts de la importància i els avantatges que comporten la transparència i la comunicació, així com de la necessitat de potenciar eines que permetin compartir coneixements i enfortir la participació de tots en el projecte comú. Papers 4.0 és una mostra més d’aquesta convicció.

Parlem amb

Ernest Botargues, responsable de l'Espai Cabestany

“Som un espai residencial per a joves ex tutelats amb un projecte formatiu i vital”

Notícies

El curs 2010-2011, curs d’assemblea

V ASSEMBLEA

Els dies 25 i 26 de març tindrà lloc a Terrassa la VI Assemblea de les Institucions Educatives, el màxim òrgan de representació de les 19 escoles. Compta amb 150 representants de tots els estaments.

Vuit institucions educatives impartiran PQPI

El Departament d’Educació ha autoritzat 17 Programes de Qualificació Professional Inicial a vuit institucions educatives de l’EPC el curs 2010-2011. Així es converteix en la institució de la Fundació d’Escola Cristiana que més n’impartirà.

Col·laboració amb una nova edició de l’Escuela de Educadores de Cuba

Des de fa 10 anys, l’Escola Pia de Catalunya i la Fundació Educació Solidària col·laboren amb l’Escuela de Educadores (a Cuba), que se celebra durant el mes d’agost, donant suport material i en l’àmbit dels recursos humans, facilitant la presència de formadors.

Ramon Gallifa, nova incorporació a l’Equip de Gestió

En Ramon Gallifa, mestre i pedagog per Blanquerna-Universitat Ramon Llull, comença el curs com a nou cap de l’Àrea de Projecte Educatiu.

Què en pensem?

El nou calendari escolar

Núria Trullà, Escola Pia de Moià

Albert Vancells, pare i mestre, Escola Pia de Tàrrega

Anna Aliart Riva, Escola Pia de Sabadell

Punt i seguit

El camí de l’escola inclusiva

Isabel Darder, Directora general d’Atenció a la Comunitat Educativa


Tots som iguals i diferents alhora. Com a iguals, tots som persones que tenim necessitats vitals i drets socials. El dret a l’educació és un dels drets bàsics de la nostra societat, eina fonamental per créixer i viure en societat. Com a diferents, tots som singulars i únics i aprenem, estimem i comprenem de forma diferent. Per conviure cal que tots aprenguem i entenguem aquesta dicotomia.

Pren-te temps

… per tot allò que només tu saps

Pren-te temps

Us proposem un text inspirat en un escrit medieval anglès, que ens pot ajudar a pensar i repensar quines són les coses importants a què dediquem el nostre temps.

Agenda

IX Jornada de monitors d’educació no formal

Dia i hora: Dissabte 18 de setembre, a les 9:15 hores

Formació inicial nous docents

Dia inici:  Dimarts 28 de setembre

Diuen de nosaltres