Editorial

La participació i la implicació de la comunitat educativa, imprescindibles

Comença a ser llunyana l’Assemblea que celebràrem a Terrassa a finals de març. És ben cert que el ritme exigent del dia a dia no ho facilita, però és molt important que les propostes de futur que s’aprovaren en l’Assemblea, vagin ressonant entre nosaltres. Especialment ara que, d’aquí a pocs dies, dedicarem temps a la planificació del nou curs i també del proper quadrienni.

Parlem amb

Cristina Roca, EP Terrassa, i Toni Burgaya, EP Balmes

“L’Escola necessita que les famílies l’avaluïn per millorar”

Notícies

Alumnes del PQPI de Granollers, Sabadell i Terrassa, junts en un projecte

Al voltant de 60 alumnes dels PQPI administratiu (Programes de Qualificació Professional Inicial) de les tres escoles han creat les seves pròpies empreses i, al llarg del curs, han mantingut relacions comercials amb la resta de companys.

El bloc de la XXIII Jornada Pedagògica publica la xerrada i fotos de l’acte

L’Escola Pia Santa Anna-Mataró va acollir prop de 600 docents i personal de gestió i administració de l’Escola Pia de Catalunya, en el marc de la XXIII Jornada Pedagògica Aprendre a ser feliç. El bloc recull material d’aquesta trobada.

Premis Sant Josep Calassanç 2011

En el marc de la XXIII Jornada Pedagògica, s’ha lliurat el vintè Premi Sant Josep de Calassanç 2011 en les diferents modalitats a les persones següents: Grup Kasumay de l’Escola Pia de Sant Antoni, Carme Cáceres i Rueda de l’Escola Pia de Granollers i Mercè Beltran i Boix, de l’Escola Pia de Calella.

Guanyadors i guanyadores dels XVIns Premis a la Creativitat

El jurat del Premi de la Fundació Joan Profitós per al Foment de la Creativitat, format per docents experts en les diferents especialitats, ha escollit els treballs guanyadors en les tres categories a concurs: poesia, prosa i recerca història. 

Què en pensem?

Què en pensem, dels llibrets d’estiu?

Maite Martín Losada, Luz Casanova

Neus Hereter, Nostra Senyora

Carmen Soto García i Nuria Piñol Ovejas,  Luz Casanova

Fina Socias, Vilanova

Zum-Zum

La feliç Escola Pia versió 20.11

Mirava la cara dels del meu voltant en la Jornada Pedagògica del passat 21 de maig, a Mataró (per cert, quan, a la meva escola faran un espai cobert tan gran i bonic per fer esport com el que allà tenen?). No sé si eren més feliços, perquè la felicitat és un sentiment personal -com se’ns va dir-, però sí que feien cara d’entretinguts després d’una reflexió suggerent i feta amb saviesa; precisament en un dels dies de reflexió per excel·lència.

Pren-te temps

Reflexions al voltant del 15 M

“Bravo muchachos. Ya me sorprendía que no acabarais saltando un día. Pero todo tiene sus ritmos, y la indignación social también. No comparto eso de democracia real “ya”, porque tardará bastante. Pero agradezco vuestra proclama de que nuestra democracia es profundamente irreal, casi sólo virtual ” .  José Ignacio González Faus, teòleg

Agenda

Alifara
Dia i hora: 8 de juny, tarda
Estades Pedagògiques
Dies: Del 17 al 21 de juny
Les religions del món. El món de les religions
Dies: 4, 5 i 6 de juliol (matins)

Diuen de nosaltres