Editorial

El paper dels educadors

Sempre el paper dels educadors és clau per a la societat, però encara més en els moments de dificultat, perquè estem convençuts que la formació és el recurs més potent contra la crisi.

Parlem amb

Marc Usart, segona nota de Selectivitat 2011, i Xavier Farràs, professor EP Caldes

“Un estudiant és com un jugador de futbol: encara que neixi amb qualitats, si no treballa i s’esforça, no arribarà lluny”

Notícies

Comencen curs 19.557 alumnes

Aquest mes, han començat curs a les institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya a Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Respecte al curs passat, comptem amb tres grups més de P3: a Igualada, on comença la implantació d’una segona línia a segon cicle d’Educació Infantil; i a Balaguer i Mataró, on s’incorpora per donar resposta a necessitats puntuals d’escolarització del municipi.

Alumnes de l’Escola Pia reben la distinció de la Secretaria d’Universitats

El passat 21 de juliol, a l’Auditori de Barcelona, els 184 alumnes que han obtingut una nota igual o superior a 9 en l’examen de Selectivitat d’enguany, van rebre la distinció que atorga la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat. Entre ells es troben en Marc Usart (EP Caldes i una de les segones millors notes de Catalunya), Marc Rovira Navarro (EP Mataró), Josep Maria Catot (EP Granollers), David Duran i Josep Carner (tots dos d’EP Igualada).

4590 alumnes van experimentar ‘el goig de llegir’, el curs passat

b11 el goig de llegir

Des de fa sis anys, el Grup d’Animació a la Lectura té en marxa les iniciatives Maletes Viatgeres i Exploradors de llibres. El curs passat, curs 2010-2011, 4.590 nois i noies de diferents escoles hi han participat: 1.600 com a maletaires (el curs 2009-10, hi havien participat 1.100), 2.781 com a exploradors de Primària (l’anterior, 1.711) i 209, de Secundària (davant dels 135 del curs anterior).

L’EP Santa Anna-Mataró celebra 275 anys

Aquest curs 2011-2012, se celebraran una sèrie d’actes i iniciatives amb el lema ’275 anys al servei de l’educació’. Una de les primeres ha estat el concurs per escollir el logotip d’aquest aniversari. La proposta presentada per Irene Guanyabens, alumna de 2n d’ESO, ha resultat guanyadora i la de Maria Novell, del mateix curs, finalista.

Què en pensem?

Defensem la immersió lingüística com a model pedagògic i de cohesió social

Manifest de SOMESCOLA.CAT “El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen el català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya, ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb una interlocutòria en forma d’ultimàtum. Aquest fet atempta clarament contra el model d’escola catalana, un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys”.

Punt i seguit

Desfent alguns mites lingüístics

Miquel Strubell, director de la Càtedra de Multilingüisme Linguamón-UOC

Arriben a exasperar certes afirmacions que es fan sobre les llengües catalana i espanyola (o castellana) sense que, naturalment, les llengües en tinguin cap culpa. Potser convé repassar alguns d’aquests mites, perquè en ser tingudes per premisses sustenten argumentacions que arriben a ser molt dures, i fins i tot ofensives.

Pren-te temps

L’amic Mohamed i una colla d’aprofitats

“La compareixença al Parlament dels consellers Mena i Cleries per explicar el desgavell provocat aquest estiu amb el pagament de la renda mínima d’inserció (RMI), va posar més l’accent en el frau i la idea que uns usuaris sense concretar se n’aprofitaven, que en els beneficis que aquesta ajuda té en una societat on cada vegada creixen més les bosses de pobresa”  (Bru Rovira, diari Ara, 4 de setembre)

L’amic Mohamed i una colla d’aprofitats (diari Ara)

Agenda

X Jornada de Monitors d’Educació no formal
Dia i lloc:
17 de setembre, EP Sarrià

Formació inicial de professors (mòdul I)
Dies:
26, 28 de setembre i 4 d’octubre

Formació inicial personal d’administració i secretaria (mòdul Institucional)
Dies: 30
de setembre i 7 d’octubre

Diuen de nosaltres