Editorial

Pla Nacional per a la promoció dels valors a Catalunya

A final del mes de setembre, el Conseller Cleries va anunciar el propòsit del Govern d’impulsar un Pla Nacional per a la promoció dels valors a Catalunya. Tot i que no disposem de més informació sobre aquest anunci, manifestem la nostra sintonia amb la seva proposta.

Parlem amb

Jordi Trunyó i Sergi Vila, docents PQPI de l'EP Mataró

“És més important ser educador que ensenyar una matèria”

Notícies

Conferència sobre lideratge educatiu, a càrrec del professor Castiñeira

El passat 21 de setembre, Àngel Castiñeira, professor d’ESADE i director de la Càtedra  Lideratge i Governança Democràtica i del Departament de Ciències Socials, va impartir una xerrada als equips directius de les institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya, a l’EP Terrassa. Aquí podeu sentir l’àudio.

Els nous docents segueixen el primer mòdul de formació institucional

L’Escola Pia de Catalunya ofereix un pla de formació inicial per als docents que comencen a treballar en les seves institucions educatives. Aquest curs 2011-2012, s’hi han incorporat 26 docents, que ja han participat en el primer mòdul d’aquest pla.

El nou personal de secretaria i administració rep formació institucional

Per primer cop, el personal de Secretaria i Administració que s’incorpora a algunes de les escoles participa d’un pla de formació específic. L’objectiu és que tinguin conexiement de la tasca social i educativa de la institució, així com donar-los eines i recursos que els ajudin a desenvolupar el seu treball d’acord amb l’Estil propi de l’entitat.

Docents de l’EP Nostra Senyora reben una menció d’honor al concurs Ciencia en Acción

Marta Segura i Josep Maria Valls van guanyar aquesta menció amb el treball “Elements en caixa: una taula periòdica real” en el marc d’aquest concurs organitzat pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas, la Real Sociedad Española de Física, la Sociedad Geológica de España, el Instituto de Ciencias Matemáticas i la UNED.

Què en pensem?

Llibres per llegir

Sadurní Tudela
Montserrat Plans Girvent

Zum-Zum

Tornem-hi amb el català a l’escola

Ja hi tornem a ser. És una temàtica recurrent, però potser ara tindrem aquesta cançó enfadosa més sovint que mai, ni que tots coincidim que la nostra situació lingüística no comporta cap problema important, ni en la convivència ni en les competències idiomàtiques de l’alumnat. Som en el temps que som, tenim l’Estatut -retallat i malmès- que tenim, i es juguen moltes partides identitàries en els nostres entorns.

Pren-te temps

La tassa de te

“Només sent conscients del present les nostres mans sentiran la calor de la tassa. Només en el present aspirarem l’aroma del te, assaborirem la seva dolçor, i arribarem a apreciar la seva exquisidesa. Si estem obsessionats pel passat o preocupats pel futur, deixarem escapar l’oportunitat de gaudir d’una bona tassa de te”. Thich Nhat Hahn, filòsof i monjo budista

Agenda

Reunió Junta Federació d’APAS
Dia: 22 d’octubre

Visita Escola Garbí
Dia i lloc: 9 de novembre, Esplugues de Llobregat

Trobada personal Administració i Secretaria Sant Josep Calassanç
Dia: 19 de novembre

Diuen de nosaltres