Editorial

Ser escolapis

Tots els qui llegim aquest butlletí tenim una cosa en comú: treballem a l’Escola Pia de Catalunya. I per tant, d’alguna manera, som escolapis i escolàpies. Som més de 2000 i cada dia creuem les portes de 19 escoles i el 80 de la Ronda de Sant Pau, amb la il.lusió de portar endavant la nostra tasca.

Parlem amb

Jordi Oliva (Terrassa) i Jordi Vilar (Sarrià), docents i experts en memòria històrica

La història, la millor manera de fer memòria

Notícies

Els alumnes de l’EPC, per sobre de la mitjana de Catalunya a les proves de nivell de sisè de primària del curs 2010-2011

Segons els resultats de les proves realitzades el passat curs 2010-2011 per avaluar les competències bàsiques lingüístiques i matemàtiques adquirides al final de l’educació primària, la mitjana del nivell dels alumnes de l’EPC és més alta que la de la resta dels alumnes de Catalunya.

L’Escola Pia de Tàrrega acull la Caminada per la Pau 2011


Amb motiu de la festivitat de Sant Josep Calassanç, cada curs, els alumnes de quart d’ESO de totes les institucions educatives de l’EPC poden participar d’aquesta activitat, amb l’objectiu de reflexionar conjuntament sobre un tema.“CARREGA’T D’ENERGIA” és el títol d’enguany.

Directors pedagògics visiten l’Escola Garbí

Dimecres 9 de novembre, membres dels equips directius de les institucions educatives van visitar aquest centre d’Esplugues de Llobregat. Aquesta visita s’emmarca en un projecte més ampli de visites a escoles externes per tal de conèixer altres realitats educatives i prendre contacte amb models diferents, així com debatre sobre aquests per poder aportar millores al propi model.

Un cristianisme viu per a un món nou

Del 25 al 28 d’octubre proppassat i a la casa d’espiritualitat “Sant Felip Neri”, al barri barceloní de les Tres Torres, va tenir lloc (en règim intern) el primer bloc del curs de formació sobre el tema que encapçala aquestes ratlles, organitzat pel Secretariat de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya.

Què en pensem?

El Voluntariat

Enric Canet
Enric Sàrries,
Fundació Servei Solidari
Equip de Pastoral de l’EP Sarrià

Punt i seguit

Cervell i trascendències

Ramon M. Nogués, escolapi

Parlar de cervell i transcendències representa incidir en un tema que lògicament em preocupa molt. El cervell, perquè m’hi he interessat des de la biologia; la transcendència perquè m’interessa des de la religió.

Pren-te temps

El mestre

Qui és mestre? Aquell que ensenya per tenir autoritat o demostrar el seu poder? Qui és la base de la nostra societat, el mestre o el tècnic? El filòsof i escriptor Jiddu Krishnamurti ens ofereix una reflexió sobre aquesta figura; reflexió per la que no sembla passar el temps. Text per llegir.Agenda

Trobada Festiva Sant Josep Calassanç
Dia i hora: dissabte 19 de novembre, 12:30 hores

Reunió del Consell de les Institucions Educatives
Dia i hora: 21 de novembre, a les 19 hores

Acte de lliurament Premi d’assaig pedagògic Joan Profitós
Dia: 20 de desembre


Diuen de nosaltres