Editorial

La protecció dels menors a l’Escola Pia de Catalunya

Des de fa temps, es detecta en el món educatiu i en general en tota la societat, la necessitat de garantir per als menors uns espais que afavoreixin el seu creixement i la seva formació. L’Escola Pia de Catalunya, sensible a aquesta preocupació, va constituir una comissió encarregada de reflexionar sobre aquesta qüestió, amb l’objectiu de redactar un document que assegurés la protecció dels menors en totes les seves Institucions Educatives.

Parlem amb

Rob Nash (EP Moià) i Jessica Orcek (EP Balmes)

Auxiliars de conversa, docents vinguts de lluny

Notícies

Es constitueix el Consell Institucional de l’Escola Pia de Catalunya

El Consell Institucional de l’Escola Pia de Catalunya s’ha reunit per primer cop dimarts 13 de desembre. És l’òrgan que vetlla pel correcte desenvolupament de les Polítiques i Objectius institucionals aprovats pel Capítol Provincial i representa els diferents àmbits de la nostra institució.

Sant Josep Calassanç, a les escoles

Com cada any, l’Escola Pia de Catalunya ha celebrat el seu patró, amb diferents actes, el divendres 25 de novembre a les seves escoles. Aqui va un recull amb fotos.

EP Olot guanya el III Premi del Concurs Nacional de Bones Pràctiques de biblioteques escolars

El Ministeri d’Educació convoca anualment aquest guardó pels centres escolars públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de dinamització i innovació a la seva biblioteca. 

Trobada Festiva del personal d’administració i secretaria

Dissabte 19 de novembre, a l’Escola Pia d’Igualada, es va celebrar la Trobada Festiva del personal d’administració, secretaria i recepció de les nostres escoles. Hi van assistir un total de 65 persones.

Què en pensem?

L’asssignatura d’orientació professional i iniciativa emprenedora, a ESO

Lydia Orobitg Rodríguez, Escola Pia Sabadell
Fina Jerez, Escola Pia Granollers

Zum-Zum

Pot haver-hi Nadal sense Advent?

El tema roent a les sales de mestres i professors/es aquests darrers dies o setmanes és ‘Educamos’, el nou programa de gestió acadèmica implantat a la nostra institució aquest curs. Les dificultats que comporta en la seguretat de la informació, en l’estabilitat dels documents i fins en la provisionalitat amb què és viscut, sembla un ‘calvari’ necessari per arribar a les vacances nadalenques.

Pren-te temps

Llavors per un món més just

Intermón Oxfam ens fa una proposta educativa telemàtica, Connectant mons,  que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 6 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.

Agenda

Reunió responsables informàtica
Dia: 24 de gener

Reunió secretaris acadèmics
Dia: 26 de gener