Editorial

Escola, emocions, treball en equip

L’escenari en què vivim és diferent. No podem continuar fent escola exactament igual que fa deu, quinze, o vint anys… Potser ni dos.

Parlem amb

Anna de Monserrat i Vallvé i Guillem Turró

Dos premiats ex aequo del XXII Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic 2011

Notícies

Oferta de Formació Ocupacional a les institucions educatives

Entre el 21 i el 28 de novembre passat, van començar les classes del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) del curs 2011-2012. Algunes de les nostres escoles ofereixen aquest programa, així com Formació Ocupacional per a Persones Aturades. Dues compten amb Plans d’Ocupació.

Es posa en marxa la Mostra Audiovisual de l’Escola Pia de Catalunya

Aquesta iniciativa pretén recollir i donar a conèixer els treballs audiovisuals més destacats produïts pels estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius i PQPI de les institucions educatives durant el curs 2011-2012. S’obren tres categories: reportatge o documental, curtmetratge de ficció i vídeo art o espot publicitari.

Alumnes de l’EP Olot i l’EP Sarrià representaran Catalunya a la Trobada CONFINT, a Vitòria

Els dies 26 i 27 de gener se celebrarà  la Conferència Internacional de joves Tinguem Cura del Planeta (CONFINT), a Vitòria, on participaran alumnes de tot l’estat espanyol. Alumnes de l’EP Olot i l’EP Sarrià han estat escollits per representar Catalunya en aquesta fase d’aquesta acció interactiva d’educació ambiental.

I Jornada de Treballs de Recerca a l’Escola Pia de Sarrià

El 16 de desembre passat, a l’Escola Pia Sarrià-Calassanç,  va tenir lloc la I Jornada de Treballs de Recerca. Aquesta activitat va ser concebuda amb l’objectiu de proposar als estudiants de Batxillerat l’oportunitat de tenir una experiència primerenca de  participació en un congrés científic.

Què en pensem?

Celebració del DENIP

Maite Martín, Escola Pia Luz Casanova
Anna Prats, Escola Pia de Terrassa
Maria Garcia, Escola Pia de Vilanova
Queralt Francolí, Escola Pia Terrassa
Janira Ferrer Artigas, Escola Pia Calella

Punt i seguit

Aprenentatge 360º; 7/24 i 3D

Cristóbal Cobo, investigador de l’Oxford Internet Institut

Els nens i joves aprenen en 360º (des de diferents contextos); 7/24 (set dies a la setmana) i en 3D (més enllà de les estructures de l’educació formal). Això és el que coneixem com a aprenentatge invisible: el que es produeix entre iguals, col·laboratiu, accidental i oblic.

Pren-te temps

Tingues cura…

El pensador i polític indi Mahatma Gandhi ens mostra, en aquest poema, els nostres pensaments poden condicionar-nos. Cal tenir-ne cura per forjar una vida feliç.

Agenda

Junta Federació AMPES
Dia: 11 de febrer
Nou servei en Ciències Experimentals a l’Escola Pia
Dia: 15 de febrer