Editorial

La formació com a element clau

L’aprenentatge al llarg de la vida és una idea que no és nova avui, pren força en el nostre àmbit a les darreries del segle passat, concretant l’acció constant d’obertura que qualsevol persona ha de tenir integrada per anar construint el seu propi procés de creixement professional i personal.

Parlem amb

Samson Ehemba i Fabien Diatta, de l’Association Education Solidaire (AES)

“És possible quedar-se al Senegal, guanyar-se la vida i fer créixer el pais”

Notícies

Famílies, alumnat i personal participen en un qüestionari sobre el clima a l’escola i a l’aula

Durant el segon trimestre del curs 2011-2012, més de 4.400 famílies i més de 13.000 alumnes a partir de 3r de Primària així com el personal de l’Escola Pia de Catalunya participaran en aquesta enquesta. La iniciativa respon al mandat de la VI Assemblea i al Pla Estratègic 2011-2015 que se’n deriva i que fixa treballar i avaluar la incidència del treball de la dimensió emocional i social a totes les etapes i àrees/assignatures. Es repetirà tres cops durant 4 anys.

Es convoca el XXIè Premi Sant Josep de Calassanç

La Fundació Joan Profitós, amb l’objectiu de fer un reconeixement a la trajectòria professional de les persones, dels equips educatius de les nostres escoles i dels grups que realitzen tasques de manera voluntària, vol premiar la capacitat innovadora, la qualitat afegida i/o la millora didàctica en la pràctica.

‘Treball en equip. Joc d’emocions’ títol de la Jornada Pedagògica 2012

El proper dia 5 de maig, se celebrarà a l’Escola Pia de Terrassa la XXIV Jornada Pedagògica de les Institucions Educatives.

Formadors de mestres rurals a Guatemala

La Fundació Educació Solidària, conjuntament amb Educadors x Guatemala, ofereix la possibilitat de participar en un programa de voluntariat d’estiu col·laborant en la formació de mestres rurals a Tactic (l’Alta Verapaz) en el marc del projecte organitzat per l’Institut Akaltic, centre especialitzat de la zona.

Què en pensem?

Batxillerat de tres cursos

Roger Soler, Escola Pia Sitges
Lourdes Guxens, Escola Pia Balmes

Zum-Zum

La nevada: diversitat, seguretat i mèrit

Aquest article podria ser un ‘Educamos’ 2, (hi ha matèria més que suficient) o un comentari inicial al programa ‘Mestres’, amb permís del ‘nostre’ Josep Castillo, docent de Granollers, que és un dels que hi surt. Però la nevada del passat dijous 2 de febrer -dia de La Candelera- admet alguns comentaris.

Pren-te temps

Educar un infant

El poeta basc Gabriel Celaya ens explica, amb paraules senzilles, com per a ell educar és el mateix que posar un motor a una barca. Poema

Agenda

Concert Solidari de la Coral de Colònies Jordi Turull
Dia: 11 de març
Jornada Perspectives ocupacionals i formació
Dia: 16 de març
10a Fira Internacional d’Empreses Simulades (SEFED)
Dies: del 21 al 23 de març

Diuen de nosaltres