Editorial

L’Escola Pia de Salt

El proper mes de setembre, començarem classes a 20 escoles. Més de 20.000 nens i nenes de tota Catalunya portaran la bata escolàpia. I per primer cop, entre 20 i 40 d’ells viuran a Salt. Cursaran P3 i iniciaran el curs en un parell de barracons, a l’espera del seu trasllat definitiu a un terreny que ens cedirà l’Ajuntament de la ciutat. Ells i elles, amb els seus mestres i els seus pares i mares, són la llavor de l’Escola Pia de Salt.

Parlem amb

Luis López, formador en interiorització, i Emilia Duran, docent d'EP Luz Casanova

“Com a educador, et trobes amb tu mateix darrere del rostre de cadascun dels teus alumnes”

Notícies

Alumnes del SEFED participen a la Fira Internacional d’Empreses Simulades

Entre el 21 i 23 de març, els alumnes del SEFED de Granollers, Sant Antoni i Terrassa van participar a la 10a Fira Internacional d’Empreses Simulades, a la Fira de Barcelona.  Organitzada per la Fundació Inform cada dos anys,  ofereix l’oportunitat de compartir pràctiques, treball i experiències amb l’alumnat, el professorat i les institucions que participen a la Xarxa SEFED i a la xarxa internacional Europen-Pen International.

La XXIV Jornada Pedagògica es fa present a les xarxes socials

El proper dia 5 de maig, se celebrarà a l’Escola Pia de Terrassa la XXIV Jornada Pedagògica de les Institucions Educatives, amb el títol “Treball d’equip. Joc d’emocions.” Enguany, trobareu més informació al blog, a través de la pàgina pròpia de facebook i, durant el dia de la jornada, a través de twitter.

L’Escola Pia de Catalunya posa en marxa una nova institució educativa a Salt

El proper mes de setembre, l’Escola Pia de Salt començarà la seva activitat amb un grup  de P3, ocupant un terreny cedit provisionalment per l’Ajuntament de la ciutat. Aquesta escola neix com una escola oberta a tothom, sense barreres econòmiques ni de cap altre tipus. Progressivament, aquesta escola esdevindrà un centre de dues línies d’Educació Infantil, Primària i ESO.

L’EP Granollers organitza la XVI Fira de la Solidaritat

Dissabte 3 de març es va celebrar la XVI Fira de la Solidaritat al pati de l’Escola Pia de Granollers (Avinguda Sant Esteve). Aquesta jornada festiva va acollir jocs i tallers per a la mainada, concerts dels alumnes de l’escola, rifes i actuacions. L’objectiu és donar a conèixer els projectes de Mans Unides, de la Fundació Educació Solidària, de Servei Solidari i del Casal dels Infants del Raval, i facilitar la col·laboració amb aquelles entitats.

Què en pensem?

Assimilats només en la retallada, un cop més

El Govern de la Generalitat va aprovar una mesura excepcional de reducció de les despeses de personal, per la qual aplicarà als empleats una reducció equivalent al 3% de les retribucions íntegres anuals. El Govern inclourà, entre els afectats per aquesta mesura, el professorat de nivells concertats de les escoles privades concertades.

Punt i seguit

Educació en valors. Els mestres i els llibres de text.

Jaume Botey, professor de Ciències de l'Educació Universitat Autònoma de Barcelona

És obvi que els llibres de text de l’ESO han millorat substancialment en els últims anys. Referint-nos només als texts de Socials, la part gràfica, la que entra pels ulls, fa agradable i fàcil d’entendre la lectura del contingut: l’abundància de fotografies, mapes, reproducció d’obres d’art o quadres sinòptics, situen amb facilitat l’alumne en el context de l’època.

Pren-te temps

El fracàs escolar no és responsabilitat dels fills d’estrangers

El fracàs escolar és un fenomen educatiu de múltiples i variades causes. Hi trobem factors d’ordre personal, familiar i social al darrere. En Miquel Àngel Essomba, director d’UNESCOCAT, ens convida a la reflexió a través d’un article.

Agenda

Aplec del Mou-te
Dia: 22 d’abril
Intercanvi d’experiències en la implantació de les TIC a l’aula
Dia: 18 d’abril