Editorial

L’educació en el goig de llegir

En Matemàtiques, com en tot, el més important per solucionar un problema és plantejar-lo bé. I això és el que ens passa en el tema de la lectura. Molt sovint enfoquem  en clau d’obligació el que caldria plantejar en clau de seducció, de goig, de descoberta. Perquè, si aconseguíssim com més aviat millor aquest segon aspecte, tota la resta se’ns donaria com un afegitó.

Parlem amb

Educadors de l'Escola Pia Calassanci

“L’educació és una de les millors eines que tenim per afavorir la inclusió social”

Notícies

Seguiment de la vaga general a l’Escola Pia de Catalunya

El passat 29 de març, dia de la Vaga General, el 6’50% dels treballadors i treballadores del Secretariat de les Institucions Educatives i de les escoles de l’Escola Pia de Catalunya van seguir-ne la convocatòria.

Es publiquen les bases del XXIII Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic

La Fundació cultural Joan Profitós, sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya, convoca, des de fa 23 anys, un premi d’assaig pedagògic escrit en català, amb la finalitat d’estimular la reflexió sobre aquelles accions pedagògiques que malden per desenvolupar íntegrament la persona. El jurat està integrat per experts de reconegut prestigi del món de la pedagogia i la universitat.

Servei Solidari engega la campanya Recicla Cultura per Sant Jordi

Sis escoles hi participen, recollint llibres i donant-los: Sarrià, Balmes, Diputació, Sant Antoni, Terrassa i Granollers. En plena cultura del reciclatge la campanya de la Fundació Servei Solidari aposta per reciclar cultura. Amb l’avinentesa que el fil conductor de Sant Jordi són els llibres i les roses, i el llibre és el símbol arquetipus de cultura, demanem que els llibres tinguin vida un cop llegits.

L’alumna Eloísa Ávila, seleccionada per la IV Mostra de Recerca Jove 2012 (Sarrià)

El treball Estratègies a favor i en contra del consum de tabac i els seus efectes en el públic jove, d’Eloísa Ávila, alumna de l’Escola Pia Sarrià, ha estat seleccionat com a finalista del Districte de Sarrià-Sant Gervasi per participar en la IV Mostra de Recerca Jove de Barcelona.

Què en pensem?

Una proposta per Sant Jordi

Rosi Dos Santos, Escola Pia de Nostra Senyora
Montserrat Plans, Escola Pia de Moià
Andreu Trilla
Sadurní Tudela
Jordi Parés,
Escola Pia de Balmes

Zum-Zum

Quin país i quin patrimoni donem a conèixer al nostre alumnat?

Quan per les nostres ciutats o paratges et trobes un grup d’alumnes, amb els seus docents respectius, la nostra deformació professional et porta a pensar: On deuen anar? D’on vénen? Què han vingut a veure? Quines activitats fan?

Pren-te temps

Marató per la pobresa, a TV3

El 27 de maig, l’Antoni Bassas i Agnès Marquès presentaran una Marató per la pobresa de TV3 sota el lema “Que ningú es quedi fora de joc”. 

Agenda

Visita Escola Vila Olímpica
Dia: 25 d’abril
Jornada Esport i Convivència
Dia: 4 de maig
Jornada Pedagògica
Dia: 5 de maig