Editorial

Avaluació per valorar el progrés

A les escoles iniciem aquest curs el procés de posar-nos valor en aspectes, sovint poc explicitables però tangibles, com són el clima d’escola i el clima d’aula. Hem resolt delimitar uns ítems que, junts, ens donen raó de la vivència compartida al voltant de les tasques i processos de relació i interacció que es desenvolupen entre els col·lectius de l’escola. Dins i fora de l’aula.

Parlem amb

Josep Maixenchs, director de l'ESCAC

“Amb talent, sent autor, s’hi neix. La formació permet entrenar i així esdevens millor”

Notícies

Guanyadors i guanyadores dels Premis per al Foment de la Creativitat 2012

L’Escola Pia d’Igualada va acollir l’entrega dels XVII Premis de la Fundació Joan Profitós al Foment de la Creativitat, dimecres 23 de maig. L’acte, sota el títol Miratges, va combinar diferents manifestacions artístiques.

Més de 500 professors, en la Jornada Pedagògica 2012 a Terrassa

Docents i personal d’administració de les 19 institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya, acompanyats pel secretari general, Joan Vila, i el Provincial, Jaume Pallarolas, van participar en aquesta trobada de formació i germanor, el passat 5 de maig a l’Escola Pia de Terrassa.

Més de 400 persones participen a la trobada del Mou-te, a l’Escola Pia de Balaguer

La Trobada Anual dels grups Mou-te en Xarxa de l’Escola Pia de Catalunya va tenir lloc el diumenge 22 d’abril a la ciutat de Balaguer, capital de la Noguera. Més de 400 persones provinents de diverses escoles de l’Escola Pia de Catalunya, entre infants, joves i adults, han celebrat junts aquesta diada de convivència que coneixem amb el nom d’Aplec.

Guanyadors XXI Premi Sant Josep Calassanç

El Jurat del vint-i-unè Premi Sant Josep Calassanç ha atorgat el guardó d’enguany en el marc de les XXIV Jornades Pedagògiques a Santiago Casas (Escola Pia Luz Casanova), Miquel Puig (Escola Pia Sarrià) i equip de dinamitzadors de la música (Escola Pia Terrassa).

Punt i seguit

Robòtica i treball col·laboratiu

Rocío Lara, experta en robòtica educativa

La robòtica educativa degut a les seves característiques és una recurs que permet proposar projectes o petits reptes per a que siguin treballats de forma col·laborativa. Ajuda al desenvolupament de les diferents competències bàsiques en general i de les competències transversals en particular. També és un recurs que permet aprofundir en temes de socialització, iniciativa, creativitat i lideratge.

Pren-te temps

El Pacte de les Catacumbes

A les acaballes del Concili, concretament el 16 de novembre de 1965, un grup de 40 bisbes es va reunir a la catacumba de Santa Domitila i allí van signar l’anomenat Pacte de les Catacumbes, pel qual els presents es comprometien a portar una vida pobra, senzilla.  En definitiva, van demanar «ser fidels a l’esperit de Jesús».

Agenda

I Mostra Audiovisual Escola Pia de Catalunya
Dia i hora: 31 de maig, a les 20 hores
‘El camp de la Bota, un espai i una història’
Dia i hora: 6 de juny, a les 18 hores
IV Jornada Família-Escola “Projecte Compartit”
Dia: 30 de juny