Editorial

Curs d’assemblea

A l’Escola Pia de Catalunya aquest curs és curs d’assemblea. Què significa això exactament? Doncs que el curs 2010-2011 és un moment de revisió de la feina feta els darrers quatre anys, de reflexió sobre quina escola volem per als propers quatre anys. Això suposa un treball. També significa que estem en un any de reptes i oportunitats, de fer sentir la nostra veu, d’explicar no sols com volem la nostra escola sinó també la institució de la qual formem part i de trobar un espai on intercanviar aquestes reflexions.

Parlem amb

Jesus Nieto (EP Sarrià) i Jaume Montsalvatge (EP Caldes), docents

El treball cooperatiu, més que una metodologia

Notícies

Comença la formació dels nous docents de les institucions educatives

formació nous docents

Un grup de 25 nous docents de diferents institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya han participat en el primer mòdul del pla de formació inicial que reben els educadors quan s’incorporen a l’EPC. Durant tres dies(5,6 i 7 d’octubre) han rebut 15 hores de formació a la seu del Secretariat. 

L’EPC col·labora en l’estratègia de millora dels itineraris d’inserció del RMI

La Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, amb diferents entitats i organitzacions que col·laboren en els itineraris d’inserció sòcio-laboral de la Renda Mínima d’Inserció, ha portat a terme un procés de treball per establir una estratègia de millora de la qualitat d’aquests itineraris, en funció dels nous requeriments i la nova realitat.

Sitges i Donosti es converteixen en ciutats ESCAC per uns dies

La tardor és temporada de festivals de cinema: Donosti (entre el 17 i 25 de setembre) i Sitges (entre el 7 i 17 d’octubre). En ambdós, ja és habitual la participació de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

Joan Quintana, al 14è Fòrum Fedaia

Joan Quintana, coordinador de FP de l’Escola Pia de Sant Antoni, participarà al 14è Fòrum Fedaia (Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència), per parlar sobre L’oportunitat dels PQPI.

Què en pensem?

¿Llegeixen, els nostres alumnes?

Sadurní Tudela, Grup d’Animació a la lectura

Lluís Baella, Granollers

Zum-Zum

Papers ‘T’

Contrapunt
“A-bans con-du-ï-a amb in-ter-rup-ci-ons i ara ho faig sense parar”. La troballa al correu, fa pocs dies del número 1 de Papers 4.0 em va recordar aquest anunci que fan a la ràdio per promocionar el teletac. Després de dos anys de silenci inexplicat, arriba Papers en un altre format.

Pren-te temps

Canal Solidari

Fa ja més de 10 anys, la Fundació Chandra (avui, Fundació Hazlo posible) va posar en marxa el projecte on line Canal Solidari.org, un portal alternatiu d’informació lligada a l’àmbit social, medi ambiental i de cooperació.

Agenda

Exposició FES: Cooperació i sensibilització

Data i lloc: del dia 1 al 15 d’octubre, a Igualada

Formació web 2.0 per a mediatecaris

Dates: 7 i 10 d’octubre

Trobada general del Nou Nosaltres

Data i lloc: 21 d’octubre, a Mataró

Diuen de nosaltres