Editorial

Inici de curs, altre cop

Dies de retrobaments, de canvis i de nervis. Segons el Diccionari de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, inici significa començament, primera part d’una cosa en el temps o en l’espai.

Parlem amb

Miquel Àngel Marcé, Joan Romero i Jordi Grau (Escola Pia de Granollers)

“El Projecte Fénix és un complex vitamínic per aquells alumnes que estan despistats”

Notícies

L’Escola Pia de Salt obre les portes amb un grup de P3

Aquest mes de setembre, 15 alumnes de P3 començaran les classes en una escola nova. La seva mestra és la Cristina López Reina i el gerent de l’escola en Carles Ruiz Gutiérrez. Us adjuntem fotos perquè conegueu com ha començat tot.

Els professors i mestres reben formació en educació emocional i social

Què és la intel·ligència emocional? Com ens influeixen les emocions? Com comprendre els altres? Els docents es formaran amb l’Esther Garcia (Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica UB) sobre aquestes qüestions.

Es presenta el Pla de Recursos Humans del Secretariat

El document pretén establir criteris comuns per a la gestió dels Recursos Humans de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya, garantint una presa de decisions des de cada escola. Afecta a tot el personal.

Primer Torneig de Padel Solidari, organitzat per Servei Solidari

El proper 21 d’octubre, a la Penya Arlequinada (Castellar del Vallès), s’organitza aquesta trobada sota el lema “Marca’t un punt social”.  Poden participar 66 parelles i els fons recaptats es destinaran per projectes de la Fundació.

Què en pensem?

Per una educació de qualitat per a tothom

“L’educació és un sector estratègic i alhora clau per poder sortir de la crisi. Aquesta afirmació desperta un ampli consens no només en el nostre sector educatiu, sinó també entre la ciutadania en general, els polítics i el teixit empresarial. Però de vegades hi ha molta distància entre el que diem i el que fem…” Coordinadora Catalana de Fundacions

Zum-Zum

És temps de pedagogia i de Catalunya

Hi ha molt soroll de fons en l’entorn escolar, aquest curs que comença: des del canvis que es van proposant des de Madrid fins al temor de noves retallades; des de múltiples avaluacions i diagnosis -pròpies o alienes, sovint sense saber massa ben bé si serveixen o per a què (més enllà de justificar les feines dels qui les promouen, de dissimular el conservadorisme creixent o fins de crear resistències perverses)- fins a les enèsimes modificacions o ajustaments curriculars, aquests temps en forma d’implantació de les competències bàsiques.

Pren-te temps

‘La Educación Prohibida’

Tres anys, 150 persones treballant i 704 coproductors per fer realitat la idea d’un grup de joves argentins: mostrar una altra manera de fer educació. Més de 90 educadors entrevistats i visites a 45 experiències educatives d’Amèrica Llatina i Espanya com a proposta.

Et recomanem

Va de llibres

Estrenem secció.  Et recomanem, com indica el seu nom, recull propostes literàries que els companys i companyes del Grup d’Animació a la Lectura ens recomanen. Benvinguts i benvingudes!