Editorial

Apostant per la formació dels nostres delegats i delegades

Hem iniciat el procés de formació dels delegats i delegades de les nostres escoles. D’acord amb els objectius de l’Assemblea, volem facilitar-los la seva funció, enfortir i dignificar el seu  paper  en el sí de cada grup-classe i en el conjunt de l’escola. Entenem que la cultura associativa i democràtica és un dels pilars de cara al futur de la nostra societat, del nostre país.

Parlem amb

Ismael Cabezudo, EP Santa Anna-Mataró, i Christian Negre, EP Calella

“És curiós que els alumnes pensin que poden aprendre química i que els hi sembli ‘missió impossible’ aprendre a dibuixar”

Notícies

Iniciem la formació Cristianisme Viu, per un Món Nou

Al finals del mes d’octubre es va celebrar la formació “Un Cristianisme Viu, per un Món Nou”. Disset persones de les diferents escoles van participar-hi.  Va ser una bona oportunitat per reflexionar i compartir amb profunditat, a partir de temes relacionats amb la ciència actual, la sociologia, la història… així com l’encaix que tenen en relació al sentit de la vida i l’experiència profunda de cadascú. Va ser la primera part d’una formació que dura tot el curs.

Comença la tercera edició del Projecte Rossinyol, en que participa EP Luz Casanova

És un programa coordinat per la Fundació Servei Solidari en que universitaris fan de mentors d’alumnes de Primària i Secundària de famílies nouvingudes. Compta amb la col·laboració de les Universitats de Barcelona i UPF Solidària. Enguany participaran 25 parelles de tres centres:  l’Escola Pia Luz Casanova, l’IES Miquel Tarradell ( C/ Dels Àngels 1) i l’Institut Picasso.

Noves propostes formatives de l’Escola Pia Sant Antoni per a persones aturades

L’Escola Pia Sant Antoni ofereix nous programes per a persones aturades, amb diferents requisits. Són subvencionats i ofereixen borsa de treball. Les inscripcions són obertes.

L’Escola Pia de Nostra Senyora celebra els seus primers 100 anys

L’acte inaugural del centenari se celebrà dissabte 24 de novembre i va ser la primera d’una sèrie d’activitats que tindran lloc al llarg d’aquest curs. Centenars d’alumnes i antics alumnes, treballadors i treballadores, famílies, membres de l’Escola Pia i autoritats hi van participar.

Què en pensem?

SOM ESCOLA.CAT

SOMESCOLA.CAT es compromet a continuar treballant, des de les organitzacions i entitats de la societat civil que en formem part, al costat del país i, quan escaigui, del Parlament i del Govern de Catalunya, per mantenir i millorar el nostre sistema educatiu, una eina imprescindible per assegurar-nos el futur.

Zum-Zum

Senyor president: aquí ens teniu

“Benvolgut President de Catalunya,


Us escric en tant que guanyador de les eleccions de diumenge, dia 25, per dir-vos que aquesta institució educativa, de llarga caminada en el temps però també de decidida voluntat d’emprendre noves rutes i de mirar el futur amb esperança, té ganes de col·laborar amb el vostre govern per establir les bases del nou marc educatiu, el que hagi de ser propi del nostre nou estat que hem de preparar ara ja de forma decidida.

Pren-te temps

El poder dels somnis

Nens de l’Hospital Sant Joan de Déu, les seves famílies, sanitaris i voluntaris  i Macaco graven un videoclip per tal de sensibilitzar a la població sobre la importància de destinar fons a la investigació del càncer infantil. La cançó és Seguiremos.  

 


Et recomanem

Va de llibres

Aquest mes, des del Grup d’Animació a la Lectura ens recomanen una proposta d’un autor català novell però força conegut, Lluís Llach, i una d’una jove autora americana que va treballar com a professora per a nens sense recursos,  Vanessa Diffenbaugh.