Editorial

Poesia a l’escola

És per aprendre poesia que hem d’ensenyar-ne. Simplement perquè la necessitem per viure, per ser humans. A l’escola hi ha d’haver lloc per la poesia, no perquè sigui una matèria més que cal enquibir com sigui en el ja prou just temps disponible. En el procés de creixement de totes les persones que rondem per l’escola (pares, mestres i alumnes), no podem obviar l’existència real del món poètic (…)

Parlem amb

Francesc Carmona (EP Balmes) i Carles Mora (EP Santa Anna-Mataró)

La poesia, els infants i els joves

Notícies

Formació sobre com desenvolupar l’atenció en l’era de les distraccions

El passat dijous 7 de febrer, el professor Fernando Tobías, de la Universidad Pontificia Comillas de Madrid, va dinamitzar una xerrada-taller experiencial amb docents de l’Escola Pia de Catalunya sobre com desenvolupar l’atenció en l’era de les distraccions.

Trobada de Monitors Moute-te en Xarxa 2013

El passat dissabte 2 de febrer es va celebrar la Trobada de Monitors Mou-te en Xarxa 2013, on més de 50 monitores i monitors de tota Catalunya es reuniren a l’Escola Pia de Sarrià. Els més joves i novells van participar en tallers o petites xerrades d’aprenentatge, en total quatre: Fets de vida, Anem d’excursió, Contes i Descobrint un relat.

Adhara presenta les noves propostes formatives 2013

adhara, escola d’educació en el lleure, presenta la nova proposta formativa per aquests mesos, a Barcelona i a la Casa de Pineta. Propostes de lleure, habilitats comunicatives, seguretat i gènere.

Escola Pia Santa Anna-Mataró, primer centre formador D-Link Academy a Europa

L’Escola Pia Santa Anna Mataró i D-Link, corporació líder en solucions de comunicació de veu i dades, han firmat un conveni de col·laboració que permetrà que els alumnes dels cicles formatius de formació professional d’informàtica puguin obtenir la certificació DCS – Switching, com a complement del cicle formatiu que cursen. Aquests dies ja s’ha graduat la primera promoció de 10 alumnes amb aquest complement.

Què en pensem?

Les emocions i l’aprenentatge

Núria Trullà, Escola Pia Moià
Montse Batiste, Escola Pia Nostra Senyora
Anna Casacuberta, Escola Pia Balmes

Punt i seguit

Pols d’estrelles

“Recorda que ets pols i en pols et convertiràs”. Aquesta frase es deia en la litúrgia catòlica el Dimecres de Cendra a l’inici de la Quaresma. Ja fa uns anys la van canviar per una altra de més religiosa. A mi m’agrada més aquesta perquè és molt humana i real. Un científic, concretament un astrofísic canadenc, el 1984 publicava un llibre titulat “Poussiere d’étoiles” (“Pols d’estrelles”). Era Hubert Reeves que ens diu en el mateix, “que vol ser una oda a l’Univers; un homenatge al seu esplendor i a la seva intel·ligibilitat; que vol expressar a la vegada, la seva creativitat, la seva inventiva, la seva bellesa i la seva riquesa; que cal contemplar l’Univers i comprendre’l” .

Pren-te temps

Pren-te temps

Inici de Càntic en el Temple
Ara digueu: “La ginesta floreix,
arreu als camps hi ha vermell de roselles.
Amb nova falç comencem a segar
el blat madur i, amb ell, les males herbes.”

Et recomanem

Va de llibres!

Els companys i companyes del Grup d’Animació a la Lectura ens recomanen dues propostes d’actualitat, Plans de Futur (Màrius Serra, Premi Sant Jordi 2012 ) i Digue’m qui sóc (Julia Navarro).