Editorial

Celebrem la XXV Jornada Pedagògica de l’Escola Pia de Catalunya

Des de fa 25 anys, l’Escola Pia de Catalunya organitza la Jornada Pedagògica per a totes les persones que treballem i col·laborem a les seves Institucions Educatives. Enguany, l’Escola Pia de Sant Antoni serà la seu d’aquesta trobada, el proper 25 de maig. El tema d’enguany és Educació emocional, social i interior i el format escollit, el de tallers. Us hi esperem!

Parlem amb

Rafael Bisquerra, catedràtic d'Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona

“L’educació al segle XX no va entrar en l’aprofundiment del que som com a persones”

Notícies

L’Escola Pia de Sitges i alumnes de l’Escola Pia d’Igualada, Terrassa i Vilanova, Premi Recerca Jove

Els Premis Recerca Jove per fomentar l’esperit científic del jovent (PRJ) són convocats cada curs per l’Agència de Gestió d’Ajuts a la Recerca (AGAUR-Departament d’Economia i Coneixement) per premiar els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l’esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d’altres valors. Entre els 71 premis concedits enguany a nivell de tot Catalunya es troben tres alumnes de l’Escola Pia de Catalunya i l’Escola Pia de Sitges.

II Mostra Audiovisual de l’Escola Pia de Catalunya

“Viu el que veus. Grava el que vius” és el lema de la II Mostra Audiovisual de l’Escola Pia de Catalunya. Poden participar-hi els alumnes de 3r i 4t d’ESO, PQPI, Batxillerats i Cicles Formatius, presentant les seves propostes en alguna de les diferents categories: documental, curtmetratge de ficció i vídeo art.

Visita dels responsables d’educació no formal de l’Escola Pia

Els responsables d’educació no-formal de les tres províncies escolàpies d’Espanya -Emaús, Betània i Catalunya- s’han reunit aquests dies a Barcelona. L’objectiu d’aquestes trobades és conèixer les diferents activitats que es fan des de les diferents iniciatives escolàpies.

Alumnes de l’Escola Pia de Sarrià participen per primer cop a la Lego League

Finalment ha arribat el gran dia. No ens creiem que ja som aquí! És dissabte, 16 de febrer, som a l’escola dels Salesians d’Horta, són les 8 del matí i els equips entrem a la zona d’entrenament. Quins nervis! Aconseguirem fer les proves? Ahir, el robot semblava que tingués vida pròpia i feia el que volia… Uf! Però hi som tots, som un equip, hem après moltes coses i sobretot venim a divertir-nos… El Robert, el Pol, la Xènia, la Nuredduna, la Judit, el Cesc i l’Oskar, i el Cisco, el professor-entrenador, som LOW BATTERY, l’equip que aquest any ha representat l’Escola Pia de Sarrià a la First Lego League Espanya.

Què en pensem?

La mediateca ideal

Engracia Caro, Escola Pia Igualada
Genoveva Pascual, Escola Pia Olot
Jordi Pares, Escola Pia Balmes

Zum-Zum

Pau i treva: un DENIP permanent i de futur

A les nostres escoles el DENIP és una diada essencial. I en moltes d’elles deu ser l’única ocasió anual que aplega tot l’alumnat de l’escola, i tots els docents i altres persones que hi treballem. Segurament deu ser la més transversal de les nostres actuacions escolars no estrictament acadèmiques.

Pren-te temps

Bona Pasqua!

Celebrem la Vida! Obrim nous camins… Bona Pasqua!

Et recomanem

Va de llibres!

Per aquest mes de març, els companys del Grup d’Animació a la lectura ens proposen dues obres ben diferents: una novel·la de Rafael Chirbes i un assaig de Antonio Muñoz Molina.