Editorial

Premis Sant Josep Calassanç 2013

Al segle II dc, l’escriptor romà Luci Apuleu va dir “un a un, tots som mortals. Junts, som eterns”. Prop de 2000 anys després, l’Escola Pia de Catalunya també podria fer seva aquesta frase, entenent per ser eterns el fet de ser capaços de continuar amb il•lusió i força amb una missió que és més gran que qualsevol de nosaltres de forma individual: Educar persones, oberts a tothom, especialment als més vulnerables, com la millor eina per a la transformació de la societat. Junts podem.

Parlem amb

Núria Trullà, Escola Pia de Moià, i Francesc Montasell, Escola Pia de Granollers

Present i futur de l’ensenyament de les matemàtiques

Notícies

Se celebra la XXV Jornada Pedagògica a l’Escola Pia de Sant Antoni

Dissabte 25 de maig, 700 companys i companyes de les institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya i l’Equip de Gestió van participar en la XXV Jornada Pedagògica. La Jornada va començar a l’Escola Pia Sant Antoni amb un vídeo de dues professores de l’Escola Pia Sarrià sobre l’educació emocional i els docents. El doctor Rafael Bisquerra va fer una ponència sobre el tema i es van celebrar 28 tallers.

Relleu a la gerència de la Fundació Servei Solidari

Aquest mes de maig, s’ha produït el relleu a la gerència de la Fundació Servei Solidari. En Carles Gil marxa, a finals de setembre, a l’Escola Pia de l’Àfrica de l’Oest i viurà al Senegal. En Ramon Francolí, gerent de  la Fundació Educació Solidària, assumeix el càrrec. Com explica el Carles, “per garantir una bona governança i ritme a la fundació, hem establert el relleu amb previsió”.

Memòria Formació Professional 2012 de l’Escola Pia de Catalunya

Per primer any, es publica aquest document que recull les formacions en aquest àmbit que imparteixen totes les escoles. Aquestes accions formatives tenen en comú que capaciten l’alumnat per a l’exercici qualificat de les diferents professions, l’accés a l’ocupació i la participació activa en la vida social, cultural i econòmica. Destaquen propostes de preparació de tècnics (cicles formatius de grau mitjà i superior), per a aturats (ocupacionals), accions inicials (Programes de qualificació professional inicial) i les accions orientades a la formació continua en les empreses (a mida).

Convocatòria Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic 2013

La Fundació Joan Profitós, sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya, convoca el Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic amb la finalitat d’estimular la reflexió sobre aquelles accions pedagògiques que malden per desenvolupar integrament la persona. Enguany arriba a la XXIV edició.

Què en pensem?

L’hort urbà a les escoles

Carles Cordón, Escola Pia Santa Anna-Mataró
Equip d’Educació Infantil Escola Pia Sitges
Mar Giménez i Anna Mascaró, Escola Pia Sant Antoni

Zum-Zum

L’IRPF dels treballadors de l’Escola Pia a la Generalitat?

En més d’una conversa recent ha sortit el tema: la retenció que cada més ens aplica l’Escola Pia a la nòmina -com fan totes les empreses- a compte de l’impost personal del rendiment dels ingressos del treball, no l’hauria d’ingressar a l’Agència Tributària Catalana, en lloc de fer-ho a la de l’Estat?

Pren-te temps

José Luis Sampedro

En record de José Luís Sampedro, economista, escriptor i humanista que mai va callar quan es tractava de denunciar injustícies. Les seves paraules.

Et recomanem

Va de llibres

Aquest mes de maig, els companys i companyes del Grup d’Animació a la Lectura ens proposen dues obres, Stoner (John Williams), i Cambios (Mo Yan), dues històries ben diferents però igual d’interessants.