Editorial

Educar en temps de crisi

La nostra missió ens ha d’engrescar a continuar treballant al servei dels infants i dels joves, malgrat que les conseqüències de la crisi puguin apropar-nos al desànim o a la manca de reconeixement o a una possible manca de mitjans.

Parlem amb

Laia Reixach, Albert Delgado i Àgueda Salarich

“Les nostres propostes poden ajudar a millorar la convivència a les escoles”

Notícies

Responsables pedagògics visiten l’Escola Virolai, a Barcelona

Un grup de 27 coordinadors i directors pedagògics van visitar l’Escola Virolai, el passat 27 d’octubre. Aquesta visita s’emmarca en un projecte més ampli de visites a escoles externes per tal de conèixer altres realitats educatives i prendre contacte amb models diferents així com debatre sobre aquests per poder aportar millores al propi model.

Cinc escoles de l’EPC participen al Projecte 1×1, aquest curs

Alumnes d’ESO de l’EP Balmes (1r ), Granollers (1r i 2n), Olot (1r i 2n), Sitges (1r i 2n)  i Tàrrega (1r i 2n) participen aquest curs en el Projecte Educat 1×1, del que formen part 370 centres públics i 244 concertats de tot Catalunya. Aquesta iniciativa té com a objectiu integrar les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) en els processos d’ensenyament-aprenentatge. 

El Casal P.Sallarès de Sabadell celebra 25 anys

L’any 1985, el P. Joan Zanuy i un grup d’alumnes de 7è d’EGB de l’EP Sabadell van posar en marxa un grup d’aprofondiment de la fe i treball en valors. Aquell va ser el principi del Casal, per on han passat des de llavors centenars de nois i noies i monitors, i que celebra el seu aniversari amb la publicació del llibre “Un quart de segle. La història del Casal Pare Sallarès”.

On van els diners deduïts del salari per participar a la vaga del 29S?

El passat 29 de setembre, el 8% del personal de l’Escola Pia de Catalunya va participar a la vaga general. Per acord institucional, els diners deduïts del seu salari així com la part de la Segurerat Social a càrrec de l’empresa s’entregaran a les Fundacions Servei Solidari i Educació Solidària, per col·laborar amb alguns dels projectes que tenen en marxa.

Què en pensem?

¿Té sentit, estudiar anglès als tres anys?

Elisabet Salazar Rodríguez, EP Balmes

Isabel Serra Padrisa, EP Moià

Mar Giménez,  EP Sant Antoni

Montserrat Muñoz, EP Balmes

Punt i seguit

L’adicció a les noves tecnologies, un fantasma o una realitat?

Xavier Carbonell, Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport, Blanquerna

L’impacte de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com ara Internet i el telèfon mòbil és tan espectacular que és lícit preguntar-se si, en alguns cassos, poden provocar addicció, de la mateixa manera que altres conductes socialment acceptades com comprar, jugar, treballar i practicar el sexe.

Pren-te temps

Un full en blanc

Si sou poetes, veureu de seguida que un full de paper conté un núvol.

Agenda

Habilitats socials i resolució de conflictes (formació)

Trobada commemorativa de Sant Josep Calassanç

Avaluació externa de competències bàsiques i plans de millora a l’escola (sessió oberta)

Caminada per la Pau

Diuen de nosaltres