Editorial

Vacances

La paraula “vacances” em duu al cap un acudit gràfic —d’humor ianqui—que vaig trobar fa temps no sé on. S’hi veia un cotxe familiar, carregat fins dalt. La família treia el cap per les finestretes amb cara de no poder més. A sota hi deia tan sols, més o menys: “Ho hem aconseguit: unes vacances not stop!”.

Parlem amb

Cristina López i Carles Ruiz, Escola Pia de Salt

“Ara sentim que tenim una escola”

Notícies

Resultat de les enquestes de valoració de les Jornades Pedagògiques 2013

El passat 25 de maig, 700 docents i membres del personal de gestió de l’Escola Pia de Catalunya van participar en la XXV Jornada Pedagògica Educació emocional, social i interior. Posteriorment, es va fer una enquesta entre els participants per conéixer la seva opinió sobre aquesta trobada a nivell organitzatiu però també formal i de continguts. Us adjuntem els resultats principals d’aquesta enquesta que van respondre prop de 230 persones de manera anònima i voluntària.

Alifara 2013 dels equips directius, a l’Escola Pia de Sabadell

Dimecres 12 de juny, els equips directius de les escoles van celebrar l’Alifara a l’Escola Pia de Sabadell. Per començar la sessió, Antoni Burgaya, gerent de l’Escola Pia de Balmes, va guiar una activitat de dimensió interior. Jordi Fontoba, gerent de l’escola que acollia la trobada, va presentar el projecte d’Educació Musical del centre. Seguidament, en Joan Vila va dirigir unes paraules als assistents sobre el nostre projecte i encoratjant-los a fer-lo realitat i a ser valents per portar-lo endavant, transformant la realitat.

L’Escola Pia Sant Antoni aconsegueix el certificat ISO 9001:2008

L’Escola Pia Sant Antoni ha aconseguit el certificat ISO 9001:2008, que serà vigent fins a finals de maig de 2016. És la primera de les institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya que aconsegueix aquest certificat en la globalitat de les seves activitats. 

Alumnes de l’Escola Pia de Sarrià guanyen el concurs d’emprenedors “Start-up school”

800 projectes de joves estudiants de Barcelona participen al programa de mentoria i concurs de plans d’empresa de la primera edició del concurs Start-up School de la Fundació Escola Emprenedors per a promoure l’esperit emprenedor entre els alumnes d’ESO i Batxillerat.

Què en pensem?

Temps de colònies

Josep Maria Canet, escolapi
Carles Cereceda, Escola Pia de Sitges
Jordi Fontoba, Escola Pia de Sabadell
Manel Garcia, Colònies Jordi Turull

Punt i seguit

Al Papa Francesc: Pau i bé!

“D’ençà que heu pres les regnes de la seu episcopal de Roma, estimat papa Francesc, ens han arribat aires renovadors. Us obrí la porta amb un gest insòlit de renúncia humil al pontificat el papa emèrit Benet XVI. En contrast amb la manera de fer raonablement afeixugada del vostre antecessor, dia a dia ens sorpreneu amb gestos vibrants, d’àmplia mirada i paraules plenes de sentit. Potser no us ho proposeu, però dins i fora de l’Església sou notícia” Joan Botam (text complet) 

Pren-te temps

‘Les meves vacances’

Arriben les vacances. Cadascú i cadascuna de nosaltres les aprofitarà al seu estil. El director de cine J.A. Bayona, que va ser alumne de l’ESCAC, ens va proposar la seva manera original de fer-ho  ja fa uns anys. Aquí us deixem el seu treball de final de carrera: Mis vacaciones 1 i Mis vacaciones 2.

Et recomanem

Va de llibres

Per aquest mes de juny, els companys del Grup d’Animació a la Lectura ens proposen dos llibres ben diferents: una de les històries té lloc a Barcelona, en un aula del barri del Raval; l’altra, als Estats Units, en una reserva india. Gaudiu dels dos!