Editorial

Sant Tornem-hi

Com passa gairebé sempre, els escrits encalcen els fets, sense acabar d’aconseguir-los. Ja fa dies que trisquem pels verals d’un nou curs, i encara no havíem tingut l’ocasió de felicitar-nos per aquell tan tradicional Sant Tornem-hi, excels patró dels finals de vacances…

Parlem amb

Pere Pujolàs, coordinador del grup d'investigació sobre atenció a la diversitat (UVic)

“Només si treballem junts aprendrem a conviure junts”

Notícies

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, visita l’acció social de l’Escola Pia de Catalunya

Dimecres 10 de juliol, la consellera d’Ensenyament ha visitat l’Escola Pia Calassanci (PQPI de bicicletes), Escola Pia Sant Antoni (Programa SEFED), Servei Solidari, Fundació Educació Solidària, Colònies Jordi Turull, i l’Arxiu Provincial de l’Escola Pia de Cataluya. L’acompanyava en Miquel Garcia, director general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat de Catalunya.

Arrenca el curs d’idiomes a l’Acadèmia, iniciativa de la Fundació Servei Solidari

L’Acadèmia, un espai de formació socialment responsable, comença curs. Oferirà classes d’anglès, alemany i francès, en horaris de tarda i dissabte matí, amb professors titulats. L’import de les matrícules es destinarà a finançar cursos d’alfabetització, català i castellà de persones en risc d’exclusió social que atén la Fundació Servei Solidari.

Alumnes de l’Escola Pia de Catalunya reben la Distinció de les PAU 2013

Alumnes de Batxillerat de l’Escola Pia Santa Anna-Mataró, de l’Escola Pia de Vilanova, de l’Escola Pia d’Igualada i de l’Escola Pia de Granollers han estat mereixedors de la Distinció de les Proves d’Accés a la Universitat.

Introducció al Focusing

Des del Secretariat de les Institucions Educatives s’ofereix una formació sobre aquest mètode creat per E. Gendlin. Es basa a prestar atenció al propi cos i aprofitar la seva saviesa tot fent-nos més conscients de qualsevol vivència. Consta de sis senzills i flexibles passos amb els quals localitzem i focalitzem l’anomenat felt-sense (sensació-sentida).

Què en pensem?

25 anys del Secretariat de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya

Celebrar sempre és bo, perquè és una manera de fer evident la gratitud i l’alegria per un fet que ha estat important, significatiu per a la nostra vida. Celebrar també serveix per recordar, repassar, fer memòria i deixar constància d’un fet concret i així d’aquesta manera transmetre a tots aquells que no ho van viure de primera mà, i que puguin saber d’ allà d’on venim, per entendre el sentit del que fem, del com ho fem i sobretot del perquè ho fem.

Zum-Zum

En Gregorio Luri coneix el nostre estil metodològic?

En Gregorio Luri és un conegut pedagog i filòsof, autor de diferents publicacions i col·laborador a la premsa en articles de pedagogia, de pensament i fins de divulgació del fet cristià.

Pren-te temps

Mirall

“Totes les accions i emocions que projectem es reflecteixen de tornada a nosaltres. Si jutgem als altres, la Llum ens jutja de retorn“.

Et recomanem

Va de llibres

Aquest mes de setembre, ens porta recomanacions literàries ben diferents. D’una banda, una obra d’Stefan Zweig i de l’altra, d’Erri de Luca. Però també d’un antic alumne de l’Escola Pia Balmes.