Editorial

L’escola viva, escola emprenedora

Les escoles, poden ser emprenedores? És aquesta una qüestió plantejable en un moment en què aquest concepte és molt present en el nostre entorn. El programa de joves emprenedors del govern comença la seva presentació dient: ”el primer que necessites és tenir una idea i ganes de tirar-la endavant”. Fent doncs el paral·lelisme fàcil, una organització educativa necessita una proposta concreta i empenta per tirar-la endavant.

Parlem amb

Núria Martínez i Mireia Casals, escola adhara

Aprenent a ser delegats i delegades de classe

Notícies

Vaga del 24 d’octubre contra la LOMCE, a l’Escola Pia de Catalunya

El passat 24 d’octubre, tots els sindicats amb representativitat a l’escola van convocar vaga, coincidint amb una aturada general del sector. Alumnes i docents de l’Escola Pia de Catalunya es van sumar contra la Llei de diferents maneres. Més de 385 treballadors de les diferents escoles s’hi van sumar a la vaga. En algunes escoles on no es va fer vaga, l’equip directiu va fer un comunicat públic contra la Llei i diversos actes informatius amb l’alumnat.

Recull d’activitats de formació i trobada dels grups Mou-te, aquesta tardor

Octubre i novembre són mesos d’activitat especial per als grups de Mou-te: trobades de monitors i monitores, celebració dels 3DD d’hivern i, per primer cop, dels 3DD Júnior. Centenars de nois i noies i els seus monitors han participat d’aquestes activitats a Calella i Tàrrega.

Publicats un treball guanyador i una menció honorífica del XXII Premi Joan Profitós

‘El valor de superarse. Deporte y humanismo’ (Proteus), XXII Premi ex aequo Joan Profitós d’Assaig Pedagògic de l’Escola Pia de Catalunya, i ‘Ser a l’escola. Una pedagogia per descobrir la interioritat’ (Pagès Editors), Menció Honorífica del mateix premi i mateixa edició, han estat publicats aquesta tardor.

Projecte Mengem Plegats, de l’Escola Pia d’Igualada

Què es fa amb el menjar que sobra cada dia al menjador de l’escola? A l’Escola Pia d’Igualada, se serveix a persones necessitades de la ciutat. Aquest curs, l’Escola té 7 persones que van diàriament, durant la setmana, a dinar amb els docents i PAS. S’ha signat un conveni de col·laboració en aquest àmbit assistencial amb l’Ajuntament. El projecte Mengem Plegats és una realitat.

Què en pensem?

Emprenedors a les aules

Estel Paloma, Escola Pia Santa Anna-Mataró
Iolanda Suescun, Escola Pia d’Olot
Inma Martín i Mariona Aixelà, Servei Solidari

Punt i seguit

Aprendre a emprendre, i a ensenyar a emprendre. Deu reflexions.

Ricard Ruiz de Querol. Coperfield for Social Good SL

L’impuls a l’emprenedoria s’ha posat de moda, com a mínim de paraula. Missatges com “Avui més que mai, els emprenedors són essencials per crear riquesa i llocs de treball, així com per fer front a el conjunt de reptes creixents als quals s’enfronta la societat” es poden sentir i llegir ara arreu.

Pren-te temps

The Lost Choir – Mad World

Diuen que una imatge val més que mil paraules. I si aquesta imatge va acompanyada de música? Gaudiu del gest d’aquests nanos alemanys. Vídeo.

Et recomanem

Va de llibres!

Des del Grup d’Animació a la Lectura ens arriben tres propostes d’autors catalans: Coia Valls, Assumpta Montellà i Albert Sánchez Piñol. Bona lectura!