Editorial

Carta de Nadal

“Enguany, amb la carta de Nadal ens adrecem a totes les persones que fem possible el Projecte de l’Escola Pia de Catalunya. En uns moments de marcades i crues dificultats, hem d’agrair la dedicació il.lusionada i sostinguda de tots vosaltres: només la meravella de la vocació de tants educadors i voluntaris fa possible que ens mantinguem constants en el projecte i amb una visió de llarg abast”.

Parlem amb

Aniol Noguera, Jordi Vilar i Cristina Delgado

Mou-te en Xarxa, molt més que un conjunt de grups

Notícies

‘La Generació Easy’, assaig de filosofia de l’educació, guanya el XXIV Premi Joan Profitós

L’autor Joan Garcia del Muro Solans és filòsof i professor de la Universitat Ramon Lllull. Enguany, el jurat també ha concedit un accèssit a ‘Ball rodó disposen’, un treball de Pompili Massa i Pujol. Aquest guardó, que atorga des de fa 24 anys la Fundació Joan Profitós, vinculada a l’Escola Pia de Catalunya, s’entrega en el marc de la Nit de Santa Llúcia. Enguany s’ha celebrat divendres 13 de desembre a Manresa.

Alumnes del Calassanci i Sant Antoni preparen la celebració de Sant Josep Calassanç

Els alumnes de PQPI de cuina de l’Escola Pia Sant Antoni els del curs d’itineraris formatius de l’Escola Pia Calassanci van organitzar el catering de celebració de Sant Josep Calassanç a l’escola dels primers. Tots els professors i el personal d’administració, 120 persones, van disfrutar d’un pica pica elaborat per Aramark, Els alumnes es van encarregar del muntatge, de la decoració, del servei i de la recollida.

El Futbol Solidari de l’Escola Pia Santa Anna Mataró arriba a la XVIII edició

El proper cap de setmana del 21 i 22 de desembre se celebraran les XVIII Jornades de Futbol Solidari, activitat promoguda pel Grup d’Esplai l’Erol (Escola Pia Santa Anna-Mataró) amb la col·laboració d’altres persones i entitats de l’Escola Pia de Catalunya. Durant tot el cap de setmana es realitzaran partits de futbol amb la finalitat de recollir diners pel projecte de l’Associació d’Amics de l’Escola Pia al Senegal d’instal·lació d’un sistema de reg gota a gota en el Centre de Promoció Agrària de M’Lomp.

Els alumnes de PQPI de Cuina de l’Escola Pia d’Igualada, al menjador escolar

Per aquest curs 2013-2014 s’ha cregut oportú, vist l’experiència que té l’Escola Pia d’Igualada en la realització del PQPI de Cuina, canviar la metodologia i el funcionament, per tal que els alumnes aprenguin “in situ” com és realment una cuina i un servei de cambrers.
Així doncs, cada dia, els alumnes es divideixen en tres grups, Cuina, Serveis i  Neteja i Protocol.

Què en pensem?

¿ESCOLAPIS A PA I AIGUA?

Cada persona creix i madura al llarg de l’existència: amb les vivències i experiències, cada persona pren unes postures davant la vida, adquireix unes conviccions. No és igual un infant que una persona gran. El mateix passa a les institucions. Neixen de manera insignificant i, en créixer, assoleixen un aspecte de plenitud i d’idees que poden il•lusionar. Article de’n Joan Florensa, arxiver de l’EPC.

Punt i seguit

Un habitatge digne, una llar per construir els somnis personals

Joana Suñer, cap del Servei de Mediació en Habitatge de Càrites

“Per a nosaltres, l’habitatge és sinònim de projecte de llar, l’espai que permet a les persones construir amb tranquil.litat els seus somnis, consolidar una familia. Aquesta afirmació, què pot semblar òbvia, representa un dels grans reptes de la nostra societat.I és que l’actual situació de crisis econòmica està privant centenars de famílies d’una llar digna”. (Article complet a l’interior)

Pren-te temps

Mandela

El passat 5 de desembre, Nelson Mandela, líder emblemàtic de la lluita contra l’apartheid i primer president de Sud-àfrica (1994 – 1999) escollit per sufragi universal a les primeres eleccions nacionals no racials del seu pais, ens va deixar. Us adjuntem una petita mostra del seu pensament

Et recomanem

Va de llibres!

Aquest Nadal, els companys i companyes del Grup d’Animació a la Lectura ens proposen alguns llibres que, durant aquest 2013, els han interessat o colpit. Una bona proposta per aquests diez de vacances!