Editorial

L’Horitzó 2015

El títol d’aquest editorial és una referència a  l’eslògan que està utilitzat una institució educativa del nostre país per explicar que inicia un procés de canvi. El seu eslògan, Horitzó 2020, posa la fita de la seva revolució en aquell any. La nostra pot ser el 2015!

Parlem amb

Equip d'educadors del projecte Pont Jove (Fundació Servei Solidari)

Preparant les noies i els nois extutelats per al viatge de la vida

Notícies

Els equips de l’Escola Pia de Catalunya es formen sobre els programes europeus

Representants dels equips directius i dels projectes multilingües de l’Escola Pia de Catalunya han participat en una sessió de treball sobre programes europeus a càrrec de la presidenta de PROBENS, Montserrat Ros. S’han tractat temes com ara els diferents Programes Europeus, el seu estat actual, les condicions per a presentar o desenvolupar programes europeus, entre d’altres aspectes.

L’Escola Pia de Sarrià, al Programa “Investiga I+D+i” de la Fundación San Patricio

El programa “investiga I+D+i” el proposa la Fundación San Patricio de Madrid. Té com a objectiu fomentar entre els estudiants de 4t ESO el gust per saber, per descobrir i per explorar, així com la inquietud pel coneixement, el desig d’aprendre activament, la capacitat d’anàlisi i de reflexió per impulsar l’interès per a la investigació, la tecnologia i la innovació a partir d’un treball voluntari de temes científics i tècnics d’actualitat.

Campanya de comunicació conjunta de l’Escola Cristiana de Catalunya

“Neix una marca que ja és la de referència de l’ensenyament concertat a Catalunya per presència i implantació, amb 260.000 alumnes que representen un 66% de l’alumnat escolaritzat en centres concertats, però que vol ser també un referent de compromís, qualitat i equitat. Una proposta educativa que, des del missatge de Jesús i en un clima de llibertat, proposa un horitzó de sentit per a la persona, ofereix camins de creixement integral per a tothom i fa partícip de l’alegria de l’evangeli a qui se’n senti atret.

L’Arcadi Oliveres a la formació dels monitors del MOU-TE

El passat dissabte 18 de gener va tenir lloc la trobada de monitors dels Grups Mou-te en Xarxa. Va ser als locals de l’Escola Pia Luz Casanova, a Nou Barris de Barcelona, i hi van participar més de vuitanta monitors provinents de Balaguer, Igualada, Sitges, Sabadell, Granollers, Calella, Sarrià, Sant Antoni, Luz Casanova i del grup de monitors dels 6 Dies Diferents.

Què en pensem?

Avui, encara es pot parlar d’esperança?

Els dies 25 i 26 de gener s’ha celebrat el III Fòrum Català de Teologia i Alliberament a Barcelona. Sota el lema “Lluitem per l’esperança”, la trobada va acollir prop de 70 tallers que posen de relleu múltiples experiències transformadores que estan sorgint de la societat civil. Va tenir lloc a l’Escola Pia de Nostra Senyora.  El Fòrum és un espai de trobada obert a tothom, que té com a objectiu afavorir una vivència alliberadora de l’espiritualitat. Tres participants parlen amb nosaltres sobre l’esperança.

Zum-Zum

Podem deixar d’aplicar la LOMCE?

Poca broma, diu ja més d’un. Que la llei ja està aprovada (malgrat els nayps formals que conté, que ni el mateix PP que la promou va acabar de corregir al Senat). I que es comencen a saber les primeres concrecions, que confirmen que allò de “españolizar” els catalanets i tothom no era retòric. I que el centralisme s’imposa, ni que sigui barroerament. Per cert, en català n’hem de dir LOMQUE?

Pren-te temps

I si…

I si deixéssim de guiar-nos per les aparences?
I si no perdéssim mai la confiança amb cap dels nostres alumnnes?
I si aprenguéssim a aturar-nos i veure també l’interior de les persones?

Et recomanem

Va de llibres

Els companys i companyes del Grup d’Animació a la Lectura ens recomanen dues propostes ben diferents per començar l’any llegint: ‘La vida para principiantes’ i ‘Carta a la Reina d’Anglaterra’. A gaudir!