Editorial

1714, màgia o referència?

Els humans ens deixem engalipar fàcilment per la lluïssor de certs noms, indrets, xifres i altres galindaines per l’estil. Així, tant parlem de dates amb pedigrí com de vaques sagrades. Sovint els contemplem amb un posat d’admiració del tot estèril, ja que ens limitem a mirar-nos-els amb una barreja llastimosa, feta de mandra, de pors i de convicció que “no hi ha res a fer”, una barreja que obre les portes a actituds màgiques, quan creiem que la virtut del nom, del lloc o de la data, per la seva pròpia força, ens concediran el que signifiquen. Elias Canetti ho critica escrivint: «Cada vez con más frecuencia se descubre a sí mismo pensando que no hay salvación para la humanidad. ¿Será un intento por quitarse de encima la responsabilidad?» (El corazón secreto del reloj. Muchnik, Barcelona 1987, p.40.)

Parlem amb

Carles Bonet, coordinador, i Àlex Ríos, professor

El primer Cicle Formatiu Superior en Programació de Videojocs s’estrena a Balmes i Granollers

Notícies

Nou material didàctic: Llocs de culte de les diferents tradicions religioses

El proper dimarts, dia 6 de maig, a les set de la tarda a la llibreria Claret, es presentarà un material de treball sobre LLOCS DE CULTE DE LES DIFERENTS TRADICIONS RELIGIOSES.

Es tracta d’una col·lecció de 8 pòsters que mostren amb tot detall els espais sagrats de diferents tradicions, tant des de l’exterior com de l’interior, acompanyats tots ells d’una guia didàctica que facilita el treball a l’aula, tant amb infants com amb adults.

Es presenta el Cançoner de l’Escola Pia de Catalunya

Després de més de dos anys de feina, MOU-TE, Colònies Jordi Turull i diferents entitats del món del lleure vinculades a l’Escola Pia de Catalunya ja disposen del seu Cançoner. S’han seleccionat 400 cançons, entre les més representatives i conegudes. Aquest recull inclou la lletra i les partitures per a guitarra de les peces.

L’Escola Pia d’Igualada acull la celebració de l’Aplec MOU-TE 2014

“Junts més i millor és el lema escollit per la celebració de l’Aplec del Mou-te en Xarxa, que s’ha celebrat aquest diumenge a l’Escola Pia d’Igualada. Fer xarxa, fer comunitat, transmetre uns valors pràctics i acostar la proposta cristiana de Jesús són alguns dels valors que el Mou-te ofereix als seus destinataris durant les seves activitats i aquest diumenge ho han volgut fer palès agrupant 600 persones entre infants, monitors i familiars per gaudir d’una gimcana pel poble, una celebració i un dinar compartit”.

La tercera edició de ReciclaCultura, èxit de participació

Disset institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya van participar enguany en aquesta iniciativa de la Fundació Servei Solidari, lligada a la Diada de Sant Jordi. Educadors, alumnes i les seves famílies s’han convertit en un dels 80 punts ReciclaCultura que han recollit i venut llibres per recolzar programes de Formació Bàsica de l’entitat.

Què en pensem?

En què consideres que la teva escola és innovadora?

Com a conjunt d’escoles, som capdavanters en organització. A més a més, cada Institució de l’Escola Pia desenvolupa projectes singulars que fan de l’escola un espai innovador per a l’aprenentatge dels nois i noies. Aquest mes en Ramon Pujol de secundària d’Olot, la Teresa Munell de Formació Professional d’Igualada i la Roser Batalla de primària de Balmes responen a la pregunta.

Punt i seguit

Relació entre l’Escola Pia de Catalunya i el barri de la Mina

Josep Maria Monferrer, autor de la trilogia Història del barri de la Mina (Ed. Octaedro)

“Som una comunitat amb 52 anys de vida en ambients de marginalitat … La comunitat escolàpia de la Mina és la continuadora de la Comunitat de la barraca de  Pekín al Camp de la Bota, fundada l’any 1962. Aquesta comunitat, juntament amb les d’altres barris amb problemes de marginalitat, van anar gestant un estil propi de ser escolapi i de viure el nostre compromís educatiu amb els empobrits pel sistema”.

Pren-te temps

Deconstruint mites

Que mantenir l’equilibri ambiental és responsablitat de tots i totes és clar… Que el paper de l’escola i l’educació a l’hora de crear hàbits positius, també… Que als hàbits i els valors s’adquireixen fent, vivint-los…  Més que no pas parlant o teoritzant, és una obvietat…. Que tots els adults a l’escola som model, no hi ha dubte… 

Et recomanem

Va de llibres!

Abril és mes de llibres. Per aquells que ja heu acabat els que us van regalar per Sant Jordi, us oferim noves propostes del Grup d’Animació a la lectura.

Diuen de nosaltres