Editorial

15 anys de Fundació Educació Solidària, 15 anys col·laboració

Ja fa quinze anys de relació entre la FES i moltes de les nostres escoles per fer possible una educació a l’abast de tothom, al Senegal, a la Baixa Califòrnia, a Cuba, a Guatemala, a Bolívia…  Aquesta relació és una continuïtat d’accions que ja es feien en molts centres per fer visibles aquells elements, ara en diem atributs, que orienten i condicionen una manera determinada de fer escola: la solidaritat, la participació, el compromís personal i de grup… Són uns projectes conjunts que s’han de sustentar entre tots. Per això treballem de forma conjunta amb la idea d’un aprenentatge mutu.

Parlem amb

Teresa Casals, portantveu de Somescola.cat i membre de la Junta de Plataforma per la Llengua

“L’escola és una aposta de país”

Notícies

La XXVI Jornada Pedagògica a Nostra Senyora, tot un èxit de participació

El passat dissabte 17 de maig, més de 600 educadors i educadores de l’Escola Pia de Catalunya es van aplegar per participar en la XXVI Jornada Pedagògica, a l’Escola Pia Nostra Senyora. El títol era 1714-2014 i en aquest marc, es van celebrar dues conferències.

Celebrem la Jornada d’Esport i Convivència a l’Escola Pia d’Olot

El passat divendres 16 de maig es va celebrar a Olot la XXVI Jornada Esport i Convivència. Va aplegar gairebé 1100 alumnes de sisè de primària i més de 70 mestres dels diferents centres de l’Escola Pia de Catalunya. Els alumnes van poder gaudir de dues hores d’esport realitzant alguna de les activitats que s’oferien.

Participació de l’Escola Pia a la 12a Jornada Telemàtica de la FECC

El dia 15 de maig en el marc de la 12a Jornada de Tecnologia i Educació que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, en Xavier Farràs, de l’Escola Pia de Caldes, va explicar l’experiència de la institució amb la plataforma Educamos, i la Silvia Soteras, de l’ Escola Pia d’Igualada, va explicar el treball amb els iPad amb l’ alumnat d’ESO amb dificultats d’aprenentatge.

Alumnes de Batxillerat de Granollers commemoren el bombardeig del 1938

A Granollers i des del 2008 es commemora el bombardeig del 1938 amb l’alumnat de 2n de Batxillerat. La iniciativa va néixer en un moment que, prenent consciència dels pocs ancians de la ciutat que, havent viscut l’episodi, restaven  vius es va fer una mena de “transferència de memòria” entre aquells i els joves de Batxillerat, que treballen la Guerra Civil espanyola com una part important del seu currículum.

Què en pensem?

Noves professions

Núria Pallí, Equip de Gestió

Ricard Coma, Escola Pia Santa Anna-Mataró

Zum-Zum

Com estem de memòria institucional?

Estem en ple any de memòria històrica, en gran part perquè el nostre país és davant d’un dels  reptes més transcendents que ha afrontat en molts anys. I té molt de sentit que en aquest context un col·lectiu es faci ben conscient d’on ve i de quins són els principals elements que han guiat la seva història i que configuren la seva raó de ser.

Pren-te temps

Binta i la gran idea

Qui pot tenir una gran idea? Aquells i aquelles que hi posen imaginació, voluntat i valor per anar més enllà dels límits i fronteres d’allò conegut. El 2007, en Javier Fesser va dirigir el curt “Binta i la Gran Idea”, que va ser nominat als Òscar… i on els protagonistes són un bon exemple! Binta i la Gran Idea

Et recomanem

Va de llibres

Aquest Maig el grup d’Animació a la lectura ens recomanen llibres ben diferents: A la banda de Conaan de Sebastian Barry, El per què als nens no els agrada anar a l’escola, de Daniel T. Willingham. I per acabar, L’univers del lector adolescent de Mireia Manresa. La proposta!