Editorial

Proves de 6è de Primària, una eina per valorar el treball amb l’alumnat

El curs 09-10 ha estat el segon que el Departament d’Educació ha implementat les proves per avaluar les competències de l’alumnat de 6è de Primària en llengua catalana, castellana i anglesa i matemàtica. Es tracta de proves, com ja ha explicat el propi Departament, que tenen la finalitat d’aportar informació per avaluar el nostre sistema educatiu, però a més són una eina per a les escoles per valorar el propi treball amb l’alumnat.

Parlem amb

Rafel Tresserras (EP Olot) i Joan Gómez i Segalà (D.G Afers Religiosos)

Temps de Nadal en una escola intercultural

Notícies

Els alumnes de l’EPC, per sobre de la mitjana a les proves de nivell de sisè de primària

Segons els resultats de les proves realitzades el passat curs 2009-2010 per avaluar les competències bàsiques lingüístiques i matemàtiques adquirides al final de l’educació primària, la mitjana del nivell dels alumnes de l’EPC és més alta que la de la resta dels alumnes de Catalunya.

Celebrem Sant Josep Calassanç a les escoles

El passat dissabte 27 de novembre les institucions educatives de l’EPC van celebrar Sant Josep  Calassanç. Per això, la setmana del 22 al 28 de novembre es van organitzar activitats de tot tipus per als petits i no tan petits. Una mostra per fer el tastet!

Avaluació de competències i plans de millora

El Secretariat va organitzar una taula rodona sobre l’avaluació de competències bàsiques i els plans de millora, dimecres 24 de novembre. Van participar Carme Amorós Basté, secretària del Consell Superior d’Avaluació; Salvador Pallarès, cap de Seguiment i Avaluació de la Inspecció d’Educació; Lucia Mataix, directora Pedagògica de l’EP Sabadell; Margalida  Asparó, directora Pedagògica de l’EP Olot. Joan Vila, secretari General, va moderar l’acte. 

L’EP Mataró acull la Caminada per la Pau

El passat 26 de novembre, prop de 600 alumnes de 4t d’ESO van participar a la Caminada per la Pau pel Passeig Marítim de Mataró. Aquesta iniciativa s’organitza des de fa 21 anys coincidint amb la celebració del dia de Sant Josep Calassanç. Enguany el lema és “La pau a les teves mans” entenent pau com l’oportunitat per a tothom de viure en dignitat i justícia i les mans com a símbol d’acolliment i d’esperança.

Què en pensem?

De fer plans el dia 1 de gener

Cristina Maynou i Casanovas, Escola Pia de Mataró
Genoveva Pascual, Escola Pia d’Olot
Josep Aznar i Solé, Escola Pia de Balaguer
Elisabet Cuquet, Escola Pia de Mataró

Zum-Zum

Sant Josep de Calassanç amb ‘netbook’?

Llegia fa uns dies al número 3 de ‘Papers 4.0′ que diferents escoles del nostre col·lectiu s’han inscrit al programa Educat 1×1 que promou el Departament d’Educació, i que fa que l’alumnat dels cursos implicats disposin d’un ordinador personal com a eina d’aprenentatge i de treball.

Pren-te temps

Elogi del viure

Enguany celebrem els 150 anys del naixement de Joan Maragall (1860–1911). Les seves paraules, en moltes ocasions, són d’actualitat com ho eren en aquella època. 
Recordem l’autor amb aquest poema.

Agenda

Acte de graduació de la XIII Promoció de l’ESCAC

Visites a institucions educatives pròpies: EP Moià

Dia i hora: 15 de desembre, matí

60a Nit de Santa Llúcia, Festa de les Lletres Catalanes

Dia i hora: 17 de desembre, a les 20 hores

50 Aniversari de la Capella del Sagrament (Església Santa Anna)