Editorial

Quin curs, mare meva!

Acabem de començar un nou curs que, encara que tindrà força coses en comú amb tots els altres, segurament ens sorprendrà d’una manera especial. La meteorologia d’aquest setembre, variable, xafogosa, amb trons i llamps, ruixats i fins pedregades, ens ha situat en un quadre inestable. I resulta força còmode de prendre-la com a punt de comparació amb els esdeveniments que ja hem començat i que ens esperen.

Parlem amb

Eva Gómez, Marian Salido, Mia Rosas, Eduard Andrés

El primer dia d’escola… fent d’educadors i educadores

Notícies

Nous grups, noves formacions

Cada inici de curs és una petita revolució a les escoles: canvis i novetats estan a l’ordre del dia. Línies i grups que es recuperen, especialitats que es posen en marxa, l’aplicació de noves lleis…

Set escoles dissenyaran Itineraris d’Aprenentatge durant el curs 2014-2015

La comissió Política 2 impulsa el disseny d’Itineraris d’Aprenentatge com a concreció didàctica de la Política 2 de la VI Assemblea en relació a la interdisciplinarietat a l’aula. S’han escollit 15 Itineraris d’Aprenentatge per desenvolupar durant aquest curs.

Tres escoles estrenen nou director

Aquest curs, l’Escola Pia Luz Casanova (Jordi Vila Font), l’Escola Pia Nostra Senyora (Ricard i l’Escola Pia Tàrrega comencen amb un nou director. Ells mateixos es presenten en quatre ratlles. Bona feina!

Se celebra la XIII Jornada de monitors i monitores de no formal de l’Escola Pia de Catalunya

Dissabte 20 de setembre, a l’Escola Pia de Sarrià, va tenir lloc aquesta trobada que se celebra al començament de cada curs. Es van aplegar més de 220 persones de les diferents escoles de la institució.

Què en pensem?

L’adjectiu Pia que acompanya el substantiu Escola

La breu biografia de Josep Calassanç i Gastó que acompaña la imatge del Lau i que es fa a mans del professorat que es jubila, conté aquest darrer paràgraf: “Li posà el nom d’escola pia, és a dir, gratuïta. És l’any 1597”. Correcte des d’un punt de vista del significat històric com també ho és dir “pública”. Tothom hi podia anar.

Zum-Zum

Som escola coherent?

La nostra Escola Pia ha estat prou coherent davant de la darrera mobilització de Som Escola a Barcelona, el 14 de juny? I després, en l’aplicació real del seu manifest, al que formalment dóna suport? O sigui, ha fet realitat allò que promulga? És bo pensar-hi una mica, sobretot per tot el que ens està a punt de caure.

Pren-te temps

Bon inici de curs!

Motivació, autoestima, il·lusió, interès, alegria, orgull… són importants per aprendre. I els educadors els hi podem facilitar als alumnes. Rita Pierson, una mestre americana amb més de 40 anys d’experiència, ens ho explica: “Cada nen necessita un campió que li expliqui que pot arribar a ser allò que vulgui. Ho podem fer. Som educadors. Nosaltres hem nascut per marcar la diferència”.

Et recomanem

Va de llibres!

L’estiu és temps de lectura. I al setembre, de compartir aquells llibres que més ens han impactat, emocionat o ensenyat. Tres companys ens en recomanen un.