Editorial

Escola pública, escola concertada

Podríem parlar de com s’allarga la calor aquest any o dels dies lluminosos que ens regala aquesta tardor suau… però ens volem fixar en la Iniciativa Legislativa Popular que ha promogut un grup de persones a partir d’una proposta de l’Assemblea Groga, moviment constituït per protestar per la reducció del pressupost assignat a l’educació. Qui llegeixi aquest editorial sap prou bé que aquesta reducció també ha afectat l’escola concertada.

Parlem amb

Laura Martín i Gaspar Garcia

“Una feina ben feta passa per no exposar-se a riscos”

Notícies

Salt estrena PFI en Pastisseria i muntatge i manteniment d’equipament informàtic

Aquest curs, quinze alumnes, tots nois, estudien el curs d’Auxiliar de Muntatge i manteniment d’equip informàtics i quinze més (vuit nois i set noies) per auxiliars de Pastisseria i fleca. L’Escola Pia de Salt, creada fa tres cursos i que ara posa en marxa aquests PFI, compta també amb un grup de P3, P4 i P5.

Arrenca la Cinquena Mostra Audiovisual de l’Escola Pia de Catalunya

Enguany, la Mostra EPC, en col·laboració amb l’ESCAC, porta per lema ‘Superacció! i presenta una nova categoria d’animació. Així mateix, amb la Fundació Servei Solidari i amb l’ONG Mans Unides posem en marxa també una categoria d’Acció Social. Adjuntem el cartell i les bases, web i facebook.

La FES celebra els seus 15 anys amb una exposició sobre el Senegal


Amb motiu dels 15 anys de la Fundació Educació Solidària, dos artistes catalans i un senegalès mostren a través de la seva obra la seva mirada sobre el Senegal en una exposició itinerant. La primera parada és a Igualada, entre el 24 d’octubre i el 14 de novembre. És una exposició itinerant a disposició de les escoles.

Posicionament de l’Escola Pia de Catalunya davant la consulta


L’Escola Pia de Catalunya és entitat adherida al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Per això, defensa la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya i la participació de la ciutadania en la mateixa per poder expressar la seva opinió.Què en pensem?

“L’homologació en els processos ISO… ens ajuda a millorar l’escola?”

Neus Ferran, Escola Pia Sant Antoni

Eduard Blasco, Escola Pia Balmes

Punt i seguit

Apunts sobre la lectura i l’escriptura a l’ESO

Marian Baqués

Llibres al cor. Vull dir la lectura del llibre de la biblioteca. Que el llegeixin per gust, per plaer. Cap imposició; cap obligació. Només el goig de la lectura! Seduïm amb propostes de llibres plaents a l’adolescent. Fiquem-lo en aquest món tan i tan suggerent. Obrim-li les finestres del món mirada enllà –a altres horitzons –, més enllà –a altres espais–, més endins –en la profunditat d’un mateix…”

Pren-te temps

L’escola inclusiva

Integrar no implica tolerar. Veiem-ho!

Et recomanem

Va de llibres!


Aquest mes ens ha passat un fet curiós dins el Grup d’Animació a la Lectura a l’hora de recomanar llibres.  Per coses del destí, ens han sortit un parell de recomanacions relacionades amb l’antiga Unió Soviètica. No pretenem portar a la moda una revisió dels models de l’URSS, com tampoc donar algun missatge ocult. Simplement ha estat l’atzar i esperem que ningú malpensi en cap sentit. Només una casualitat còsmica.