Editorial

Josep Calassanç, un personatge actual

Ja ho sabem de cada any: pels volts del 27 de novembre, tots plegats tenim un record agraït per l’inventor de l’Escola Pia.  Res nou, sembla… Però no tot és com sembla a primer cop d’ull, perquè sempre hi ha elements de novetat, que ens fan mirar persones i esdeveniments amb una altra mirada, més atenta.

Parlem amb

Sandra Lamarca i Escarlata Rodríguez, Cures Auxiliars d'Infermeria i Laboratori de Diagnòstic Clínic

Cicles Formatius en l’àmbit sanitari, una aposta a l’Escola Pia Nostra Senyora

Notícies

L’Escola Pia estreny llaços amb les comunitats estrangeres

La Fundació Educativa Xinesa i l’Escola Pia van signar a finals d’octubre un conveni de col·laboració per afavorir l’aprenentatge de la llengua xinesa a les aules de l’Escola Pia Nostra Senyora, on cada cap de setmana més de 500 alumnes de quatre a setze anys, d’origen xinès, aprenen la seva llengua i cultura a les aules de l’escola.

3a edició d’#amb2torrons, per una educació a l’abast de tothom d’Escola Pia de Catalunya

S’acosta el Nadal, època de pastorets, Reis Mags. Per què no combinar torrons —el dolç per excel·lència del Nadal— amb la solidaritat? L’Acció Social d’Escola Pia de Catalunya engega la tercera edició de la campanya Amb2Torrons, que destinarà quasi la meitat de l’import de torrons Roig a impulsar programes socials de l’Escola Pia a Catalunya.

600 alumnes de l’Escola Pia de Catalunya participen a la Caminada per la Pau a Moià

Cada 27 de novembre des de fa vint-i-quatre anys se celebra la festivitat de Sant Josep Calassanç amb la tradicional ‘Caminada per la Pau’. Alumnes de 4rt d’ESO d’escoles pies d’arreu de Catalunya caminen per la Pau, una activitat conjunta de totes les escoles que “aplega i alhora requereix un esforç per part dels participants”, recorda Carme Guàrdia, de l’equip de Pastoral de l’Escola Pia de Catalunya. Aquest any, la pluja va ser una convidada inesperada que va canviar els plans…

S’inaugura el restaurant pedagògic l’Atelier de l’Escola Pia d’Igualada

“Com potenciar la formació dual dels alumnes de cuina i gastronomia i comptar amb possibilitats reals d’inserció laboral?” es van preguntar a l’Escola Pia d’Igualada fa algun temps. La resposta s’ha materialitzat fa unes setmanes en el restaurant l’Atelier, un restaurant pedagògic on s’hi treballen diversos conceptes com l’aprenentatge, el servei, la generositat i el futur laboral de molts joves.

Què en pensem?

El joc com a eina educativa

Fina Jerez, Escola Pia Granollers

Carles Bonet, Escola Pia Balmes

Zum-Zum

Amb tan poc, en tenim prou?

Hem rebut l’enquesta sobre ‘Papers’. Està bé que en aquest final d’etapa es pregunti sobre aquest instrument institucional de comunicació i de col·lectivitat. Potser l’únic que queda des dels inicis del Secretariat, encara que aquests darrers anys ja només tingui format virtual. Però, no té gust de poc la petita i simple enquesta que es demana de respondre?

Pren-te temps

El dret a l’educació

El 20 de novembre del 2014 commemorem el 25è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides.

Et recomanem

Va de llibres!

Aquest mes, els companys del Grup d’Animació a la Lectura us recomanem dues novel·les: una va de llibres i l’altra… d’illes.