Editorial

Nadal, altre cop

Sí, ja ho sabem: un mes abans ja hi havia llumetes pels carrers, i els anuncis ens recordaven que hem de fer regals (com més millor), i començaven a sonar les cançonetes apegaloses i una mica nyeu-nyeus… Tot plegat ens ho sabem de cada any, i fins resulta embafador per a molta gent.

Parlem amb

Pere Molins, president de la Federació d'AMPES d'Escola Pia Catalunya

“Tothom coneix ja el Projecte Compartit, ara toca fomentar la participació”

Notícies

L’Escola Pia de Mataró acull les XIX Jornades de Futbol Solidari

El cap de setmana del 20 i 21 de desembre Mataró ha tingut l’oportunitat d’unir solidaritat i esport de la mà de l’Esplai L’Erol de l’Escola Pia de Mataró que ha organitzat les tradicionals Jornades de Futbol Solidari en benefici de la granja escola de M’Lomp, al Senegal.

S’inicien les Jornades Precapitulars

Cap on va l’Escola Pia Catalunya? aquesta és la qüestió central que engloba les Jornades precapitulars, cinc jornades prèvies al Capítol on tothom és ben rebut a participar per reflexionar sobre cap on ha de caminar la Institució els propers anys.

L’Escola Pia Luz Casanova, amfitriona del projecte ExE, Empieza por Educar

“Creiem en el potencial de tots els nens i nenes i pensem que, independentment del seu origen socioeconòmic, mereixen la millor educació”. Aquesta afirmació recull l’objectiu del programa ExE, Empieza por Educar, un programa que ha celebrat la jornada de reflexió de final de trimestre amb alumnes i professors a l’Escola Pia Luz Casanova.

La Marató de TV3 a l’Escola Pia

El diumenge 14 de desembre molts indrets de Catalunya van organitzar activitats solidàries a favor de la Marató de TV3 que enguany estava dedicada a les malalties del cor. Partits de futbol, venda de materials, activitats lúdiques, cantada de cançons… han estat moltes les iniciatives solidàries que han tingut lloc a l’Escola Pia de Catalunya. En repassem unes quantes:

Què en pensem?

Què és per a tu el Nadal?

Josep Ma Canet, escolapi
Carles Cereceda, Escola Pia Sitges
Emilia Duran, Escola Pia Luz Casanova
Inma Martín, Fundació Servei Solidari
Miquel Font, escolapi

Punt i seguit

L’atenció a les altes capacitats a l’escola

Meritxell Nieto, Coordinadora Pedagògica de l'escola La Salle Seu d'Urgell

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que entre un 1,5 i el 2,3% de la població mundial presenta altes capacitats intel·lectuals. En els darrers anys s’ha passat de parlar exclusivament de coeficient intel·lectual a parlar de les intel·ligències múltiples de Howard Gardner.

Pren-te temps

The baby is coming…

S’acosta l’infant, l’esdeveniment que ens recorda que Déu s’ha fet home, un home com nosaltres que a través d’un infant senzill, humil i pobre ens vol transmetre el seu amor. Volem preparar-nos pel Nadal amb un poema de Josep Punsola:

Et recomanem

Llibres recomanats pel Nadal 2014

Des del Grup d’Animació a la Lectura ens fan un llistat de recomanacions per aquest Nadal, que inclou propostes pels diferents cicles escolars.