Editorial

Resultats de l’enquesta de Papers

Fa uns mesos, coincidint amb els 4 anys de Papers 4.0, vam voler conèixer la vostra opinió. Quaranta números havien arribat a les vostres bústies de correu electrònic: articles d’opinió, notícies, entrevistes, propostes de llibres… Era hora de fer una aturada i de reflexionar sobre la feina feta. El primer que vam pensar des del Consell de Redacció va ser: “Cal escoltar els i les lectores!”. És a dir, els companys que, des de les escoles, ens llegiu cada mes. Realment l’encertàvem, amb els temes que tractàvem? Eren interessants per a vosaltres? Us agradaria aprofundir en altres?

Parlem amb

Ismael Cabezudo, Susana Oliveros i Jordi Vilar, professors d'audiovisual a l'Escola Pia

“Cal ensenyar a l’alumne el llenguatge audiovisual”

Notícies

L’Escola Pia de Sant Antoni inicia els actes del bicentenari

L’Escola Pia va obrir les seves portes l’any 1815. Era el primer centre de l’Orde que aconseguia establir-se a Barcelona, encara dins la muralla. Al novembre van començar les classes, en una ciutat que tot just es recuperava de la Guerra del Francès.

L’Escola Pia renova el disseny de la roba esportiva escolar

“De cara al curs vinent volem renovar la roba esportiva per adaptar-nos a les exigències tècniques d’aquestes peces i a l’estètica del moment”, anuncia Joan Vila, secretari general de les Institucions Educatives, qui recorda que “fa deu anys vam presentar la roba esportiva que avui vesteixen tots els alumnes de l’Escola Pia de Catalunya.

Fun Track Garrotxa, una empresa de serveis esportius i de lleure de l’Escola Pia d’Olot

“Una part molt important del procés d’aprenentatge és l’aplicació pràctica de tots els coneixements que els alumnes van adquirint”, afirma Miquel Àngel Zarza, director de l’Escola Pia d’Olot. Amb la creació de Fun Track Garrotxa, una empresa de serveis esportius i de lleure portada pels propis alumnes, fan realitat la unió entre teoria i pràctica, acostant encara més l’alumne a l’àmbit laboral.

Membres de l’Escola Pia compareixen en el Parlament per opinar sobre la llei de FP

El 9 de setembre de 2014 el Govern de la Generalitat va aprovar el projecte de Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya. L’Escola Pia de Catalunya és membre del grup de Bones Pràctiques, grup responsable de tirar endavant la proposta de la nova llei.

Què en pensem?

Noves preguntes, noves respostes: junts decidim

El 6 i 7 de març es celebrarà la VII Assemblea de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya. Alumnes, professors, personal d’administració i serveis, equips directius, famílies… tots tenen veu a l’Assemblea. Hi participes?

Zum-Zum

Què hem de fer amb la LOMCE?

Just fa un any ja recollia en aquestes línies inquietuds docents –ben serioses– sobre aquesta llei orgànica estatal. Es va apropar l’inici de curs, i ha passat ja mig curs; i a moltes escoles se n’ha parlat poc o gens, malgrat la formalitat d’aplicar-la a tres cursos de primària.

Pren-te temps

Pren-te temps

Tot inici d’any és ocasió per fer bons propòsits. Són desafiaments que ens posem a nosaltres mateixos perquè la vida no sigui sempre repetitiva sinó creativa i, potser, sorprenent. Deixo alguns propòsits per alimentar la fantasia creadora de cadascú.

Et recomanem

Et recomanem

Dues recomanacions de lectures des del Grup d’Animació a la Lectura.