Editorial

Una lliçó de democràcia… a millorar

Cada quatre anys l’Escola Pia fa un exercici aprofundit de democràcia: l’Assemblea de les Institucions Educatives i el Capítol Provincial. En uns temps en què el món de la política ofereix sovint un espectacle lamentable, resulta reconfortant que algunes institucions donin el to contrari. És prou conegut que tant els ordes monàstics com els ordes regulars i les congregacions més modernes tenen un òrgan suprem de govern col·lectiu: el Capítol. És una assemblea representativa, amb amplis poders decisoris, i que té la comesa triple d’avaluar el darrer període, fer previsions per al següent i elegir l’equip de govern.

Parlem amb

Maria Gil, EP Calella, Mercè Mayol, EP Granollers, i Teresa Porta, EP Sabadell, alumnes de 4rt d'ESO

“Participar en l’Assemblea és important per donar valors als alumnes futurs”

Notícies

L’Escola Pia celebra una sessió oberta de bones pràctiques en la participació de l’alumnat

Ramon Gallifa i Núria Martínez

L’Equip de Gestió de l ‘Escola Pia de Catalunya va celebrar el 28 de gener la sessió oberta amb el títol: Intercanvi d’experiències i bones pràctiques en la participació de l’alumnat a l’escola. Aquesta sessió s’emmarca dins de la política de l’alumnat del quadrienni, que va dissenyar aquesta formació per a delegats i delegades de classe.

‘Cultures joves i recerques de sentit’, crònica de les jornades de formació a Dijon

Noves dinàmiques espirituals i ensenyament del fet religiós

Per iniciativa dels responsables de l’equip de gestió de les nostres institucions educatives, les tres persones que signem aquestes pàgines, del 17 al 21 de novembre i a la ciutat francesa de Dijon, vam participar en unes jornades de formació sobre el tema: Cultures jeunes et quêtes de sens. Nouvelles dynamiques spirituelles et enseignement du fait religieux.

L’Escola Pia celebra el Capítol Provincial

El 20 i 21, el 27 i 28 de març l’Escola Pia de Catalunya celebra el Capítol Provincial. Enguany, amb una participació de 30 religiosos i 25 laics, que definiran les propostes, les proposocions i les polítiques que marcaran el treball d’aquests propers anys.

L’Escola Pia prepara la XXVII Jornada Pedagògica

Enguany, la Jornada Pedagògica  es celebrarà a l’Escola Pia d’Olot el 25 d’abril de 2015. Serà una nova oportunitat per compartir reflexions, emocions i vivències. La XXVII Jornada representarà el primer acte després de la VII Assemblea i el Capítol Provincial i serà un bon motiu per conèixer i compartir les noves polítiques i objectius.

Què en pensem?

Com treballar el lema del curs?

Maria Rosa Padrós, Escola Pia Moià
Pau López, Escola Pia Balmes

Punt i seguit

L’ús de les xarxes socials

Ismael Peña-López, investigador a l’Internet Interdisciplinary Institute i professor a la UOC

Les xarxes socials, àngels o dimonis? Forat per on s’escola el temps o porta dimensional que ens trasllada a d’altres mons? Els ganivets, eines per tallar figures a la fusta o per esbudellar persones en un carreró fosc?

Pren-te temps

Educar és sembrar amb amor

“Jo no sóc un professor, sóc un missioner. Intent que els al·lots aprenguin, però sobretot que siguin feliços.

Et recomanem

Va de llibres!

Dues recomanacions de lectures des del Grup d’Animació a la Lectura.