Editorial

Hem fet un nou pas cap a un futur engrescador!

Els dies 6 i 7 de març vam viure un dels moments forts de la vida institucional perquè se celebrà el plenari de l’Assemblea. Aquest plenari és el resultat d’un procés que va començar el setembre de 2014 amb les reunions que se celebraren a cada IE per avaluar l’assoliment dels objectius aprovats en l’assemblea anterior, seguírem amb una fase de propostes per orientar l’acció de la institució en el proper quadrienni.

Parlem amb

Jaume Pallarolas, Provincial de l'Escola Pia de Catalunya durant 12 anys

“Té tant de sentit acompanyar els nois… que hi dedico tota la vida!”

Notícies

L’Assemblea de l’Escola Pia aprova el projecte d’interdisciplinarietat a l’aula

En el marc de la VII Assemblea de les Institucions Educatives, on representants de les famílies, alumnes, educadors i personal d’administració valorem la tasca feta aquests darrers anys i proposem línies de futur per al proper quadrienni, es va decidir la que seria la línia de treball pels propers anys. “Formar part de l’Assemblea és un honor i una responsabilitat”, va afirmar el Provincial, Jaume Pallarolas, durant l’obertura de la sessió.

L’Escola Pia posa en marxa el primer programa de beques per a estudiants de FP

Des de l’Escola Pia de Catalunya s’inicia el primer Programa de Beques de Formació Professional amb la finalitat de facilitar l’accés a itineraris formatius mitjançant l’estudi de cicles de Grau Mitjà, de Grau Superior i també els Programes de Formació i Inserció.

XXVII Jornada Pedagògica de l’Escola Pia de Catalunya: Junts fem l’escola del futur

Cada any l’Escola Pia de Catalunya organitza una Jornada Pedagògica per a totes les persones que treballen i/o col·laboren de les seves Institucions Educatives. La jornada es dedica a un tema monogràfic i es desenvolupa en diferents formats.

Reflexions de l’alumnat d’Escola Pia Luz Casanova sobre la visita de la Paciencia Melgar

El passat dia 12 de febrer, els alumnes de l’ESO de l’Escola Pia Luz Casanova van tenir la gran sort d’escoltar en primera persona el testimoni d’una dona excepcional. La Paciencia Melgar, la misionera que va afrontar l’èbola amb serenitat però sense rendir-se mai, i el va aconseguir superar. La Paciencia ens va deixar un colpidor i alhora enriquidor testimoni que no va deixar indiferent ningú.

Què en pensem?

L’Escola Pia de Catalunya i la classe de religió

Davant la polèmica sorgida entorn a la publicació al BOE del nou currículum de Religió, l’Escola Pia de Catalunya va redactar un manifest.

Zum-Zum

Que inoportú, aquest eclipsi

Divendres 20 de març. A una setmana del final del trimestre, el cansament és prou evident a les  escoles. Hi ha tensions acumulades. I avaluacions. I entrevistes amb pares, complicades algunes quan el curs ja pren una fesomia poc esperançada i caldrien massa canvis, alguns difícils.

Pren-te temps

Jo mai no creuré en…

Juan Arias, corresponsal a Brasil i ex sacerdot.

Et recomanem

Va de llibres!

Com cada mes, el Grup d’Animació a la Lectura ens proposa les seves recomanacions.