Editorial

Vint-i-cinc anys de Premi Joan Profitós d’assaig pedagògic

El valor de la important contribució d’aquest premi a l’educació catalana es fa palès llegint la relació dels autors i treballs premiats durant aquest quart de segle. Ara mateix, el premi es troba en un moment especial de la seva història. Acaba de cloure una fase de col·laboració amb Òmnium Cultural i se n’obre una altra també esperançadora. La presència d’un premi de pedagogia a la Nit de Santa Llúcia, coincidint amb altres premis de poesia, novel·la i diferents gèneres, ha fet visible la importància de l’educació. I això ha estat possible gràcies al Premi Joan Profitós.

Parlem amb

David Serrano i Camino Llonch, professor i alumna de l'Escola Pia Sabadell que estan rodant el documental Garnek

“Quan vincules gent jove a un projecte de memòria històrica l’efecte és multiplicador”

Notícies

Visita al Centre de Recursos Pau Martí de l’Escola Pia Nostra Senyora

Apropar la ciència del dia a dia als alumnes a través de kits, experiments químics i físics originals. Aquesta és la voluntat del Centre de Recursos de Ciències Experimentals Pau Martí de l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona.Una iniciativa que neix de la vocació i voluntat d’en Josep Maria Valls, escolapi i professor emèrit de l’escola, i de la Marta Segura, cap del Departament de Física i Química de l’escola. Un grup de docents d’algunes escoles de l’Escola Pia de Catalunya va conèixer de primera mà el 30 d’abril en una sessió oberta al centre, organitzada per l’Àrea Pedagògica.

“L’Escola Pia Sant Antoni era la nostra escola del barri”

Pi i Margall i Estanislau Figueras, presidents de la Primera República; Rius i Taulet, alcalde de Barcelona; Milà i Fontanals, Àngel Guimerà, Josep Ma Folch i Torres, Terenci Moix o Josep Ma Benet i Jornet, escriptors; Puig i Cadafalch, arquitecte i president de la Mancomunitat; el Dr. Josep Trueta, cirurgià, el bisbe de Barcelona, Salvador Casañas; el president del FC Barcelona, Josep Sunyol, o noms de persones més properes a nosaltres con Joan Manuel Serrat, Andreu Mas-Colell, Lluís Armet, Ramon Pellicer o Francesc Mauri.

Àngels Geis i Esteve Pujol, guanyadors del Premi Joan Profitós 2015 d’Assaig Pedagògic

La Fundació Joan Profitós, sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya i la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, han atorgat aquest dimecres 13 de maig els Premis Joan Profitós d’assaig pedagògic a Àngels Geis pel treball Els menjadors de parvulari són espais educatius, i a Esteve Pujol pel treball Esforç, prudència i llibertat. Parlant d’educació.

L’Escola Pia Granollers celebra el 10è aniversari dels Estudis Musicals

L’Escola Pia Granollers fa 10 anys que ofereix la possibilitat de seguir estudis musicals des dels inicis de l’Educació Primària fins al final de l’Educació Secundària Obligatòria, totalment paral·lels a l’educació reglada. Això significa que l’alumnat que tria aquesta opció, en acabar el 6è curs d’Educació Primària, ha assolit també el nivell elemental en llenguatge musical i en aquell instrument que hagi triat per continuar els estudis musicals a la Secundària.

Què en pensem?

Premis Sant Josep Calassanç 2015

Montserrat Plans, Escola Pia Moià
Sadurní Tudela, Escola Pia Tàrrega
Tutors/es C.I Escola Pia Terrassa

Zum-Zum

Què hem de fer amb els mòbils?

Fa unes setmanes es va publicar un estudi sobre l’ús d’això que anomenem ‘noves tecnologies’ entre canalla d’11 a 14 anys. Ja es veu que tenim problemes de nomenclatura: quants anys fa que les ‘noves’ tecnologies són noves?

Pren-te temps

Quantes vegades somrius a la teva feina?

És conductor d’autobús d’origen somali anomenat Mukhtar i treballa a Dinamarca. Treballa en la mateixa companyia des de fa molts anys i des de llavors ha fet sempre la mateixa ruta.

Et recomanem

Va de llibres!

Com cada mes, el Grup d’Animació a la Lectura ens proposa les seves recomanacions.