Editorial

Les TIC i l’aprenentatge

Ja som al segon curs d’implantació del projecte 1×1. En el moment en què el Departament va presentar aquest projecte, vam iniciar un procés de reflexió. Resultat d’aquest procés es van posar de manifest una colla d’incògnites.

Parlem amb

Jaume Duran, president de la Federació d'AMPA

“Fem una opció lliure de portar aquí els fills: ha d’existir un compromís de coresponsabilitat”

Notícies

L’Arxiu explica la història de les escoles, a través del seu bloc La Plega

Quin any es va fundar l’EP de Sarrià o quin va ser l’origen de Luz Casanova? És cert que l’Escola Pia de Moià va néixer d’una conversa al port de Barcelona? Quin rei va visitar l’escola de Sant Antoni? Quines destrosses van fer les bombes de la Guerra Civil al Calassanci del carrer Ample? Quina escola va posar aules al pati de manera provisional, l’any 1942?

El nou equip de Govern i la relació amb l’Escola Pia

El dia 30 de desembre, els nous consellers de la Generalitat van prendre possessió del seu càrrec i, els següents dies, secretaris i directors generals van ser nomenats. Entre ells, alguns mantenen una relació especial amb l’Escola Pia de Catalunya.

El Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic 2010 es declara desert

En el marc de la 60ena Nit de Santa Llúcia es va celebrar la Festa de les Lletres Catalanes, jornada en que es lliuren premis literaris com el Sant Jordi, el Mercè Rodoreda, el Carles Riba o el Joan Profitós, que enguany ha estat declarat desert i es convoca sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya.

Formació per al món professional, a l’EP Balmes

Els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Pia Balmes han iniciat un programa de formació per al món professional, que pretén preparar-los més adequadament en tres eixos: habilitats socials, recursos laborals i educació emocional. L’objectiu d’aquesta formació és que els alumnes entrin en contacte amb un conjunt de coneixements i recursos necessaris en el món laboral.

Què en pensem?

Cal mantenir la pràctica de la caligrafia a les escoles?

Andreu Trilla

Xavi Ocaña, Escola Pia de Sarrià

Punt i seguit

Una clau per aconseguir que les colònies escolars siguin un èxit

Edna Albareda, Colònies Jordi Turull

En educació, no tot és automàtic ni sempre generalitzable. Per exemple, la majoria dels professionals del món educatiu estarem d’acord que les colònies tenen uns beneficis pedagògics molt interessants i enriquidors. Però també coincidirem que tan sols pel fet d’anar de colònies uns dies d’escola, no millorarem la dinàmica d’aula o les actituds. Per aconseguir-ho, cal treballar per aquest objectiu.

Pren-te temps

‘Vivir para siempre’, de Gustavo Ron

L’Andreu Medina (EP Sarrià) ens recomana aquesta pel·lícula, la segona d’aquest jove director, perquè “emociona i qüestiona, fa pensar i convidar a sentir, fa participar del patiment però renova els desitjos de viure”.

Agenda

Trobada de monitors del Mou-te

Dia i hora: 22 de gener, a les 10 hores

Inauguració de l’Escola Pia d’Igualada

Dia i hora: 30 de gener, a les 10 hores

Diuen de nosaltres