Editorial

Bon estiu!

Quan jo era petit, al meu poble, l’estiu s’obria amb les gales de Sant Joan, que és com anomenem allí les fogueres que s’encenen i se salten, aquella nit màgica del solstici. I això em porta a jugar una mica amb la paraula solstici, tot i que estigui ben lluny de ser tan famosa com la paraula catàfora, si més no darrerament. Tothom sap que el solstici és el moment que el sol s’atura. S’atura de guanyar hores de llum, a l’estiu; i de perdre’n, a l’hivern. El sol es queda quiet. Però no sé si gaires lectors deuen recordar una curiosa escena bíblica que parla d’un altre solstici.

Parlem amb

Joan Vila, Secretari General de les Institucions Educatives durant 9 anys

“Un bon mestre ha de tenir compromís perquè l’alumne tiri endavant”

Notícies

L’orquestra de l’Escola Pia de Terrassa compleix 15 anys

L’abril del 2000 l’Escola Pia de Terrassa organitzava un concert pels jocs florals amb els alumnes que estudiaven algun instrument; l’estudiaven a diferents llocs, fora de l’escola, i es va organitzar com una iniciativa puntual pels voltants de Sant Jordi. Enguany, aquella ‘iniciativa puntual’ celebra 15 anys.

Finalitza la 1a promoció de PFIs a l’Escola Pia Salt

L’Escola Pia Salt ha realitzat durant el curs escolar la 1a promoció de Programes de formació i inserció a l’escola: Pastisseria i fleca, i muntatge i manteniment d’equips informàtics. Els PFIs són cursos post-obligatoris que s’adrecen als joves que tenen com a mínim 16 anys d’edat i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa.

50 anys de Rosa Sensat

L’any 1965 va néixer Rosa Sensat, primer com a escola i a partir del 1980 ja com a associació per treballar per la millora de l’educació. Rosa Sensat va néixer per la preocupació de mestres, famílies i ciutadans de transformar l’escola i millorar l’educació.

Colònies Jordi Turull organitza els casals d’estiu de l’Escola Pia Sitges i Luz Casanova

Moltes de les escoles de l’Escola Pia de Catalunya ofereixen activitats d’estiu en el període de vacances. Unes activitats que emmarcades en els Casals d’Estiu permeten als infants i joves aprendre i créixer a través de l’educació en el lleure.

Què en pensem?

Valor afegit de l’ensenyament musical a l’escola

Eulàlia Roca, Escola Pia Balmes
Jordi Fontoba, Escola Pia Sabadell

Punt i seguit

L’estiu com a temps educatiu

Xavi Nus, president del MCECC de la Fundació Pere Tarrés

Ens trobem a les portes de l’estiu, fa pocs dies els infants i joves van finalitzar les classes i van acomiadar-se dels llibres, dels mestres i de les aules fins el mes de setembre, s’ha iniciat un llarg període de vacances per a ells, però què fer durant aquests dies?

Pren-te temps

Deures d’estiu

Original tasca que un mestre italià ha posat als seus alumnes per a aquest estiu.

Et recomanem

Va de llibres!

Recomanacions del Grup d’Animació a la Lectura per a l’estiu 2015.