Editorial

La reflexió sobre les accions pedagògiques

La tasca educativa, la nostra tasca, té una càrrega molt forta d’acció. El dia a dia, de fet, podríem dir que el minut a minut, mana moltes vegades en l’aula i, per tant, en la nostra agenda i en la planificació que ens fem. Impartir el temari previst, preparar activitats, corregir exàmens, tutories, reunions amb els pares… ocupen el 100% quan no el 150% del nostre temps. Tanmateix, qui de nosaltres no està ben convençut que l’anàlisi, la reflexió o el debat no són activitats essencials per portar endavant una bona tasca educativa?

Parlem amb

Marta Segura i Josep Maria Valls, EP Nostra Senyora

“La Química ens ajuda a entendre els nostres orígens: els humans som àtoms, pols d’estrelles”

Notícies

Aprendre a ser feliç, tema de la Jornada Pedagògica 2011

El proper 21 de maig, se celebrarà la XXIII Jornada Pedagògica, en format conferència. En aquesta ocasió, el psicòleg clínic Ferram Salmurri serà l’encarregat d’impartir una conferència sobre com aprendre a ser feliç.

Les escoles celebren el dia de la no violència i la pau (DENIP)

Des de l’any 1964, escoles de tot el món celebren el DENIP, coincidint amb l’aniversari de l’assassinat de Gandhi. Aquesta iniciativa pretén fomentar l’educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, la pau i el respecte als drets humans. Les escoles de l’EPC se sumen a aquesta celebració amb diferents actes i projectes, al voltant del 30 de gener.

Els alumnes d’Olot, entrevistadors en un programa de tv

Els alumnes de Primària de l’Escola Pia d’Olot s’han convertit, aquest curs, en entrevistadors quasi professionals del nou programa d’Olot Televisió “I… per què?”.

Membres de l’Escola Pia de Catalunya, presents al Fòrum Social Mundial

Entre el 5 i 11 de febrer, se celebraran a Dakar (Senegal) el Xè Fòrum Social Mundial i el 4t Fòrum Mundial de Teologia i Alliberament. Membres de l’Escola Pia de Catalunya s’han desplaçat per a participar en aquelles trobades, espais democràtics d’idees, reflexió, formulació de propostes, intercanvi d’experiències i articulació de moviments socials.

Què en pensem?

Disfressar-se, té efectes educatius positius?

Josepa Burgués, EP Balaguer (Equip Infantil) 

Aroa Llorens, EP Sitges

Gemma Tugues, EP Sant Antoni

Zum-Zum

Com presentem Catalunya a l’escola?

Que la ‘prudència’ no ens faci traïdors

M’ho he preguntat sovint des de la dissortada sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, l’estiu passat. Què hem de dir a l’alumnat de Catalunya, del moment delicat que vivim com a país en l’encaix amb l’Estat i de les possibilitats futures? Com que és una cosa ‘global’ o de domini públic, ja no cal que la tractem a l’escola?

Pren-te temps

El just elogi

Us proposem compartir un article de Jose Antonio Marina. El filòsof ens fa reflexionar sobre com els éssers humans aspirem a “progressar, necessitem sentir-nos valuosos i que els altres confiin en nosaltres (…)”. Els pares i docents han d’aconseguir que “tots els nens tinguin èxit en alguna cosa i es facin mereixedors d’un elogi just. Aquesta és una de les més clares demostracions de talent pedagògic”.

Agenda

La petjada familiar i la força per educar

Dia i hora: 8 de febrer, a les 20:00 hores

Intercanvi d’experiències TIC TAC a l’aula (sessió oberta)

Dia: 23 de febrer

Diuen de nosaltres