Editorial

Editorial

Els docents de la les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya gaudim, al llarg del curs, de diferents moments per trobar-nos, compartir bones pràctiques, enriquir els nostres coneixements amb les aportacions dels companys i reflexionar conjuntament sobre els temes del nostre dia a dia, però també sobre temes pedagògics o d’actualitat del sector. Formacions, reunions d’etapes, grups de projectes… en són una mostra.

Parlem amb

Carles Gil i Pere Vilaseca

Des del Fòrum Mundial Social: experiències i debats

Notícies

VI Assemblea a l’Escola Pia Terrassa: Nous reptes, una mateixa arrel

Els propers 25 i 26 de març se celebra la VI Assemblea de les Institucions Educatives, sota el lema Nous reptes, una mateixa arrel. L’Assemblea és l’òrgan de representació de les 19 escoles, es reuneix cada quatre anys i compta amb representants de tots els estaments. Durant aquests dos dies es decidiran les polítiques i objectius per al proper quadrienni.

Es convoca el XXè Premi Sant Josep de Calassanç

La Fundació Joan Profitós de l’Escola Pia de Catalunya, amb l’objectiu de fer un reconeixement a la trajectòria professional de les persones, dels equips educatius de les escoles i dels grups que realitzen tasques de manera voluntària, vol premiar la capacitat innovadora, la qualitat afegida i/o la millora didàctica en la pràctica a l’aula o a l’escola.

L’EP de Granollers presenta el seu ‘lipdub’ en el marc de la Fira de Solidaritat

La Fira de la Solidaritat, que enguany va tenir lloc el 19 de febrer, és una jornada festiva on s’organitzen jocs i tallers per a la mainada, concerts, rifes i actuacions diverses amb l’objectiu d’apropar els alumnes als projectes que realitzen ONG i col·laborar-hi. Van participar alumnes, docents, PAS i famílies.

Nous cursos de formació de monitors de l’escola Adhara

Adhara, escola de formació d’educadors i educadores en l’àmbit del lleure vinculada a l’Escola Pia de Catalunya, posa en marxa tres formacions per a monitors i monitores: en caps de setmana (entre el 5 de març i el 16 d’abril), a les tardes (entre el 7 de març i el 31 de març) i per Setmana Santa (entre 9 d’abril i 8 maig).

Què en pensem?

Creieu que els alumnes avui fan massa activitats extraescolars?

Maite Álvarez, Escola Pia de Caldes

Susanna Soler, Escola Pia de Terrassa

Punt i seguit

20 raons per ensenyar a escriure correus electrònics a l’escola

L’ús del correu electrònic i la redacció dels missatges ens permeten treballar una gran diversitat de conceptes i habilitats. La Teresa Baró, autora del llibre Tens un e mail. La guia imprescindible per redactar correus electrònics eficaços, ens raona el perquè.

Pren-te temps

Ments brillants

TED (Tecnologia, Entreteniment i Disseny) és una ONG dedicada a les idees. I per fer-les còrrer, què millor que de la mà de ments brillants de tot el món? Els temes més actuals, explicats en vídeos de pocs minuts pels experts.

Agenda

Consell de les Institucions Educatives
Dia: Dimarts 8 de març
Visita a l’escola Els Pinetons (Ripollet)
Dia: 23 de març
Assemblea
Dies: 25 i 26 de març                                                                                                                     
Intercanvi experiències TIC
Dia: 30 de març

Diuen de nosaltres