Editorial

Editorial

Els dies 25 i 26 de març, 180 persones ens vam aplegar a Terrassa per pensar el full de ruta de les nostres Institucions educatives per al proper quadrienni i ho vam fer en el marc de la VI Assemblea. Un cop més, com cada quatre anys, vam reflexionar, debatre i compartir sobre allò que ens preocupa i sobre com construir una institució millor, capaç de donar resposta als reptes que se’ns plantegen. I sobretot, com fer-ho sense oblidar les nostres arrels i els valors que compartim tots plegats, malgrat la diversitat dels nostres entorns.

Parlem amb

Sadurní Tudela, Conxita Tarruell i Jordi Parés

“També és fracàs escolar quan un alumne ho aprova tot, però no gaudeix, llegint, ni un cop”

Notícies

La VI Assemblea aprova les noves polítiques per al quadrienni 2011-2015

Els passats 25 i 26 de març es va celebrar la VI Assemblea de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya, a Terrassa. En aquell marc, representants de tots els estaments van escollir dues polítiques comunes per a les Institucions Educatives (IIEE) per al proper quadrienni. També es va donar suport a les polítiques que pares i mares i alumnes havien elaborat.

Se celebra el Capítol Provincial de l’Escola Pia de Catalunya, a finals d’abril

Entre el 16 i el 20 d’abril, se celebrarà el Capítol Provincial 2011, a l’EP Sant Antoni. El Capítol, que se celebra cada quatre anys, és el màxim òrgan de govern de l’Orde de l’Escola Pia de Catalunya. Els laics hi prendran part activa.

L’EP Caldes organitza la segona Pedalada Solidària

Diumenge 10 d’abril, l’Escola Pia de Caldes va organitzar la segona Pedalada Solidària Sam Sam, Roda, a favor d’escoles del Senegal. El cost d’inscripció són 5 euros i la sortida a les 10 del matí (davant Escola Pia-Avinguda Fontcuberta). Es va fer un doble recorregut: infantil (2’5 km) i adult (7’5 km) i van participar més de 300 persones.
 
 

Alumnes de l’EP Sarrià guanyen tres guardons en la 9a edició de la Mostra de Comunicació Blanquerna

Enguany, els estudiants de Cultura Audiovisual de 2n de Batxillerat de l’EP Sarrià han tornat a presentar els seus treballs a la Mostra de Comunicació Blanquerna. Aquest certamen, que ja va per la 9ª edició, és una proposta de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL que inclou informatius, espots, vídeos de ficció, blogs, reportatges i documentals. 

Què en pensem?

Els exàmens de recuperació de setembre

Christian Negre i Walczak, Escola Pia de Calella

Zum-Zum

Notícies de l’Assemblea. Contrapunt

Dilluns 28 de març. A l’escola hi ha una certa expectació a veure què diuen els que han anat a l’Assemblea. Que com ha anat. Que si hi hi havia bon to. Que si ens donaran gaire feina o ens atabalaran amb poques o moltes coses en aquests propers anys.

Pren-te temps

No ens assebentem de què passa

L’ex ministre Joan Majó va publicar a EL PAIS un article explicant que “no entendre la direcció i la velocitat del canvi social (…) és l’origen de molts dels nostres problemes”. Us proposem llegir-ne el text.

Agenda

Visita a l’EP Sant Antoni
Dia: 13 d’abril
Els resultats de PISA: què ens diuen? Claus per a la millora en educació
Dia i hora: 14 d’abril, a dos quarts de 9
Visita a l’Escola El Puig d’Esparreguera
Dia: 27 d’abril


Diuen de nosaltres