Editorial

Opcions Pastorals: deu indicadors per un sol repte

De tots els trets que ens identifiquen com Escola Pia, aquesta darrera Assemblea ha subratllat de manera especial els nostres valors escolapis, el nostre caràcter d’escola cristiana, allò que definim com a Pastoral. I ho ha fet aprovant una política per al proper quadrienni que en fa referència a aquests aspectes però també a través del document Opcions Pastorals.

Parlem amb

Maria Teresa Àlvarez Jove (EP Caldes) i Sílvia Delcor (EP Mataró)

Dies de proves per competències a sisè de Primària

Notícies

L’Escola Pia de Catalunya, present als Consells Escolars Municipals

Representants de les institucions educatives de l’Escola Pia de Catalunya formen part dels Consells Escolars Municipals de diferents localitats catalanes. Aquest és un òrgan de consulta i participació dels membres de la comunitat educativa d’un municipi en temes d’educació, en l’àmbit no universitari.

Es publiquen les bases de les Estades Pedagògiques 2011

La Fundació Joan Profitós, sota el patronatge de l’Escola Pia de Catalunya, convoca les Estades Pedagògiques per als alumnes de Secundària Obligatòria de totes les institucions educatives.

Torneig de Bàsquet 3×3 Can Colapi

L’Escola Pia de Balmes organitza el 9è torneig 3×3 de Bàsquet el proper dissabte 28 de maig. Aquest any participaran alumnes de Nostra Senyora, Sarrià-Calassanç i Sant Antoni. 

En aquest torneig amistós participen jugadors de totes les edats, equips de pares i mares de les quatre esocles i entrenadors. Se celebrarà un esmorzar i un sorteig de samarretes NBA.

Balanç del Capítol Provincial 2011

Entre el 16 i 20 d’abril, es va celebrar a l’EP de Sant Antoni el Capítol Provincial de l’Escola Pia de Catalunya. En aquell marc, es va reelegir Provincial de l’Escola Pia de Catalunya en Jaume Pallarolas i Caurel i, com a Assistents: Eduard Pini (Assistent de persones i comunitats), Joan Prat (Assistent de projecte educatiu i social), Carles Gil (Assistent de pastoral) i Josep Maria Canet (Assistent de relacions institucionals i recursos).

Què en pensem?

Has treballat l’interiorització amb els alumnes?

Marta Garcia Samon, Escola Pia de Calella

Francesca Torralba, Escola Pia de Sarrià- Calassanç

Anna Casacuberta, Escola Pia de Balmes

Punt i seguit

L’Antídot és l’educació

Al món, 2 de cada 10 persones no saben llegir ni escriure. Això fa un total de 900 milions de persones analfabetes. Potser ja coneixíem aquestes xifres. El que potser ens pot sorprendre més és que a Catalunya unes 100.000 tampoc no en saben, amb l’agreujant que a països de rendes altes, com el nostre, saber llegir i escriure tampoc no és suficient per a la plena ciutadania.

Pren-te temps

Indigneu-vos!

Com és sabut, aquest títol pertany a un petit llibre de tan sols 60 planes, de format gairebé de butxaca, editat aquest any a França, on ha conegut un èxit extraordinari (més d’un milió i mig de lectors). L’edició catalana és de març passat, i conté un pròleg de José Luis Sampedro, i també una breu nota de l’autor al públic de llengua catalana.

Agenda

Lliurament dels Premis a la Creativitat
Dia i hora: 25 de maig a les 18 hores

Aprendre a ser feliç. XXIII Jornada Pedagògica
Dia: 21 de maig

Reunió del Consell de les Institucions
Dia: 23 de maig

Diuen de nosaltres